dobroge.tv

Live

Dobrogea, ''Provence-ul'' României

05 august 2020
Publicitate

Dobrogea ar putea deveni foarte ușor Provence-ul României. Zona din sudul Franței cunoscută pentru vinurile sale fine și de mare calitate, nu se diferențiază cu mult de podgoriile dobrogene. Soarele, solurile bune, malul Dunării - sunt câteva dintre avantajele pe care Dobrogea le are pentru a produce un vin rose excepțional. Nu o spunem noi, o spune Răzvan Macici, enologul celor 2 emisfere. Nu mai puțin de 41 de recolte a obținut Macici în Europa și Africa de Sud.

Calitatea și rafinamentul cunoscutelor vinuri rose de Provence ar putea fi produse și în podgoriile din Dobrogea. Nu este un vis, ci o provocare ce poate fi pusă în practică cu multă muncă și implicare din partea viticultorilor dobrogeni. Cel puțin asta susține Răzvan Macici, românul care a obținut nu mai puțin de 41 de recolte din podgorii din cele 2 emisfere.

Vinuri rafinate se obțin și din podgoriile din Africa de Sud, acolo unde Macici a lucrat ani de zile. Și cum Dobrogea are avantajele sale naturale, ar mai fi nevoie doar de experiență pentru a se produce și în România vinuri de o calitate superioară.

În România sunt aproximativ o sută de mii de hectare de vie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233