dobroge.tv

Live

Dobrogea, afectată de secetă - ce se va întâmpla cu preţul pâinii

Dobrogea, afectată de secetă - ce se va întâmpla cu preţul pâinii
05 august 2020
Publicitate

Dobrogea a fost afectată nu doar de pandemia de coronavirus, ci și de secetă. Regiunea noastră se confruntă cu o scădere semnificativă a producției de grâu. La nivelul țării, a fost recoltat cu 40% mai puțin grâu. Chiar și așa, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a dat asigurări că prețul produselor de panificație nu va fi modificat. Din cauza precipitaţiilor, au avut de suferit şi culturile de orz, secară şi rapiţă.

Seceta a afectat destul de mult culturile de toamnă, mai ales în zona de sud-est și est a României. Cele mai accentuate scăderi în producție au fost înregistrate în Dobrogea. Cantitatea de grâu recoltată s-a diminuat cu 40% față de anul trecut.

Chiar dacă pierderile sunt semnificative, ministrul Agriculturii a dat asigurări că România nu va avea de suferit din cauza acestor scăderi.

Nici în ceea ce privește producția produselor de panificație nu vor exista schimbări. Românii nu vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare. Prețul pâinii va rămâne același ca și până acum.

În Dobrogea, din cauza secetei au mai avut de suferit și culturile de orz, secară și rapiță. De exemplu, la orz, producţia medie este de circa 2,6 tone pe hectar faţă de 5 tone pe hectar în anul trecut, astfel putem vorbi de o scădere cu aproximativ 47%. Agricultorii care vor înregistra pierderi vor fi despăgubiţi de către minister.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233