dobroge.tv

Live

Experţii spun că ne așteaptă o scădere a prețurilor locuințelor - la Constanţa, apartamentele se construiesc la foc automat, deşi oamenii spun că nu au bani

07 august 2020
Publicitate

Ne așteaptă o scădere a prețurilor locuințelor, cel puțin asta preconizează experții din domeniu. Motivul este simplu: puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut considerabil în contextul pandemiei, iar economia este pusă sub semnul întrebării. Iar aceste lucruri sunt confirmate de constănțeni, care spun că nu își permit să cumpere o locuință. În schimb, se construiește la foc automat în Constanța.

În urmă cu aproximativ 8 ani de zile, Constantin și-a cumpărat un apartament în zona Delfinariu, din oraș. A făcut un credit prin Prima Casă. Plătește în jur de 250 de euro lunar, rată la bancă. Acum, însă, este de părere că tinerilor le va fi mai greu să își cumpere o casă.

Alții, în schimb, nici măcar nu au o locuință personală. Iar o investiție în aceste vremuri, în contextul crizei COVID-19, este foarte greu de concretizat, spun oamenii.

Experții din domeniul imobilar estimează, însă, că prețurile la locuințe vor scădea în perioada următoare. Nu foarte mult, ce-i drept, dar tarifele mai mici vor fi resimțite. Economia este instabilă, iar oamenii nu își mai permit atât de mult să cumpere, mai spun specialiștii. Constănțenii sunt sfătuiți să mai aștepte dacă vor să își ia o casă sau un apartament. Totuşi, oamenilor le vine greu să creadă că locuințele vor fi mai ieftine.

Chiar dacă experții preconizează o scădere a prețului locuințelor, în Constanța se construiește de zor. Și asta pentru că există cerere din partea investitorilor.

În prezent, un metru pătrat util într-un bloc nou din Constanța poate depăși 1.400 de euro, cu tot cu TVA, în funcție de zonă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233