A plecat din Ucraina pentru siguranța copiilor. Tatiana i-a luat pe Sergiu și Denis și au venit în România: „Nu am vrut să vadă frica așa cum am văzut-o noi”
Cu strictul necesar în bagaje și de mână cu copiii săi. Așa a venit Tatiana în România, fugind din calea războiului. Pentru ea, Ucraina nu mai este acum casă deși sufletul său va rămâne acolo. Este cazată într-un hotel din Constanța și speră că își va găsi în scurt timp un adăpost pentru cei mici în care să poată sta mai mult timp. Nu știe ce se va întâmpla sau dacă se va mai întoarce în țara sa însă, un lucru este sigur pentru ea: copiii trebuie să fie în siguranță.
Printre agitație și zarvă, ne-a sărit în ochi la Pavilionul Expozițional un zâmbet. Era al Tatianei care a plecat din Ucraina imediat de cum s-au dat alarmele și au început focurile de armă. De mână cu băieții săi și nepoțeii, atât ea, cât și cumnata femeii au încercat să-i ferească de ororile războiului.
„Copiii încă nu înțeleg nimic. De aceea sunt așa fericiți. I-am luat de acolo pentru că nu am vrut să vadă frica așa cum am văzut-o noi când ne-am ascuns în beciuri”, spune Tatiana, refugiat.
Momentan, aceștia sunt cazați la un hotel din Constanța. Ca și alți refugiați, Tatiana a mers și la Pavilionul Expozițional pentru a lua câteva lucruri de care are acum nevoie.
„La hotel ni se oferă o masă dimineața, la prânz și seara, însă avem nevoie de produse de igienă. Haine nu avem nevoie pentru că ne este mai ușor dacă avem cât mai puține bagaje”, mai spune Tatiana, refugiat.
Pentru că vrea să îi ocrotească cât mai mult pe Sergiu și Denis, cei doi băieți ai săi, nu se va întoarce prea curând în Ucraina. Pentru ea, războiul înseamnă groază, teamă și pierderi de vieți. Speră însă la un singur lucru: ca totul să se termine cât mai repede.
Eveniment
Externe
Sănătate
.jpeg)
Zile de sărbătoare la malul mării: Bricul Mircea poate fi vizitat de doritori
.jpeg)
Unde este amplasat containerul pentru deșeuri voluminoase?

RAJA: Zilele Constanței, marcate prin concerte pline de emoție și energie
Premiul Opera Omnia pentru critică și istorie literară acordat prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, de la Facultatea de Litere a Universității „Ovidius” din Constanța
ePatrimoniu, o platformă digitală modernă, ușor de accesat și de utilizat
Gara Constanța, din 1960 până azi – 65 de ani de mobilitate și progres
ANAT cere un mecanism european obligatoriu de protecție împotriva falimentului companiilor aeriene
Mai multe


DESPRE GRIJILE VIEȚII


DE LA MOARTE LA VIAȚĂ


IUBIREA CARE UCIDE


APOSTOLIA MILENIULUI III


PUTEREA CRUCII


URMAREA LUI HRISTOS

