dobroge.tv

Live

Lacrimi și durere la vama Isaccea. Familii despărțite, bărbați rămași în urmă și o viață înghesuită într-un geamantan: „Este foarte greu pentru noi”

09 martie 2022
Publicitate

Odată ajunși în vama Isaccea, ucrainenii respiră ușurați. Au reușit să scape cu bine din calea bombelor. Însă, în urmă au lăsat totul, rude, prieteni, soțul, tatăl și casa. Acum se simt în sfârșit în siguranță. Cu toții au trecut prin clipe de groază și povestesc cu lacrimi în ochi ceea ce se întâmplă la ei în Ucraina. Sunt oameni devastați de un război neînțeles, iar acum viața lor se află într-un singur geamantan.

Așa ajung toți refugiații ucraineni la noi în țară. Cu copiii de mână și cu un bagaj în cealaltă. Un bagaj în care au apucat să pună doar câteva lucruri. Nu au avut timp de mai multe. Imediat după ce au auzit bombele și-au luat niște haine și actele și au fugit din calea războiului. Este și cazul Victoriei care a ajuns în România cu bacul.

Am plecat din Odessa pentru că au început să dea cu bombe în orașele învecinate. M-am speriat foarte tare și am plecat pentru că nu voiam să se sperie copilul. Avem prieteni în acele orașe și ne-au spus că acolo este foarte periculos”, spune Victoria.

Femeia a fugit împreună cu fiica sa. La vama din Ucraina a fost nevoită să-și ia la revedere de la soțul ei. Nu știe când se vor reîntâlni. Însă, își dorește ca războiul să se termine cât mai repede.

A fost foarte greu pentru noi. În urmă cu oră am plâns pentru că soțul meu, tatăl ei, a venit cu noi până la feribot. Este foarte greu pentru noi. A fost oribil, este foarte greu”, mai spune Victoria.

Sute de mii de familii s-au destrămat din cauza unui război neînțeles. Poveștile refugiaților sunt cutremurătoare.

Alături de noi se auzeau împușcături”, spune un ucrainean.

Când am văzut că din toate părțile împușcă si bufnesc, am hotărât să plec mai repede să nu pățim și noi ceva”, spune o ucraineancă.

Reporter: La voi s-au auzit bombele?

Ucraineancă: Da, da, da.

Reporter: V-ați temut pentru copii atunci când ați plecat?

Ucraineancă: Copilul meu are trei luni. Desigur că m-am temut. Sunt speriați.

Mulți dintre cei care ajung în vama Isaccea au venit din Odessa. Spun că drumul până aici a fost unul lung.

Am stat în mașină. Am stat în mașină lângă Orlovka, 12 ore”, spune un ucrainean.

Fluxul de refugiați la Isaccea este în continuă creștere. Autoritățile din Tulcea transmit însă, că sunt pregătite să îi primească, indiferent de numărul celor care vor veni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233