dobroge.tv

Live

Marea Neagră, printre cele mai murdare din lume

10 august 2020
Publicitate

Avem una dintre cele mai murdare mări din lume, iar la capitolul reciclare suntem la coada clasamentului european. În fiecare an, un milion de viețuitoare marine mor din cauza deșeurilor înghițite, iar viitorul nu arată prea bine. Pe litoral, voluntarii ecologiști au lansat o campanie de conștientizare împotriva poluării marine, iar turiștii care ajung pe plaja din Constanța sunt puși față în față cu deșeurile care pun în pericol viața animalelor acvatice.

Poluarea cu deșeuri a Mării Negre este una dintre cele mai puternice amenințări care pune în pericol viața animalelor acvatice, dar și sănătatea noastră.

Ca să atragă atenția asupra acestui pericol, ecologiştii voluntari au lansat pe litoral o campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri. Prin această campanie, oamenii sunt îndemnați să spună “Stop deșeurilor din Ape!”, prin intermediul unor imagini cu un puternic impact vizual, dar și emoțional.

Din acest sezon estival, România se poate lăuda și cu prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România. Acestea sunt amplasate pe trei dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc: Constanța, Mangalia și Năvodari.

Potrivit specialiștilor, Marea Neagră este de două ori mai murdară decât Marea Mediterană. Principalele gunoaie aruncate în ape sunt deşeurile din plastic, produsele chimice și rezidurile din industria farmaceutică.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233