dobroge.tv

Live

Drumul înapoi spre casă. Larisa este nevoită să se întoarcă în Ucraina pentru a avea grijă de mama sa bolnavă: „Mulțumesc tare mult românilor, au fost foarte buni”

22 martie 2022
Publicitate

Cu ochii în lacrimi și agățându-se de orice fir de speranță - așa am găsit-o și pe Larisa în vama Isaccea din județul Tulcea. Pentru ea, timpul contează cel mai mult în acest moment iar orice minut este prețios. Mama ei este bolnavă și nu a putut plece din Ucraina. Așa că Larisa a decis să se întoarcă în Odessa și să fie alături de ea. Deși a trăit clipe de teroare atunci când au pornit alarmele iar țara sa se află încă în război, nu concepe gândul de a nu se întoarce acasă la femeia care i-a dat viața și a crescut-o.

Larisa, timpul a căpătat și mai multă valoare în ultimele zile. Cu bagajele în mână și încărcată de emoții, se grăbește să ajungă înapoi în Ucraina. Chiar dacă în țara sa natală este război iar focurile de armă se aud zi de zi din orice colț sau clădire, mama ei are nevoie de sprijinul său. De aceea, nu a stat pe gânduri și a plecat la drum.

Trebuie să mă întorc neapărat înapoi. Mama mea este acolo și este bolnavă, este la spital. Nu știu ce se întâmplă. Și nepoțica mea mică a rămas acolo”, spune Larisa, refugiată.

În urmă a rămas și soțul ei pentru a-și apăra țara. Bărbatul a îndemnat-o pe Larisa să plece, fără să privească în urmă. Asta a și făcut dar acum trebuie să se întoarcă. L-a anunțat și pe soțul ei și i-a promis soțului că va avea grijă. Nu concepe nici măcar o clipă să nu fie alături de mama ei. Mai mult, când va putea, Larisa se va întoarce în România.

Au fost foarte mulți oameni buni care ne-au ajutat dar vrem să ne întoarcem la un moment dat. Mulțumesc tare mult românilor, au fost foarte buni. În funcție de ce se va întâmpla, ne vom întoarce, depinde de bombardamente”, mai spune Larisa, refugiată.

Larisa speră ca totul să revină la normal. Își dorește un singur lucru: ca războiul să se termine. Vrea să se întoarcă înapoi într-o țară sigură și liniștită așa cum era înainte ca Rusia să atace Ucraina. O sperie însă gândul că va trebui să o ia de la 0. Nu știe dacă locuinței ei a fost sau va fi bombardată.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233