dobroge.tv

Live

Litoralul românesc, sufocat de tone de alge - autorităţile nu au soluții să rezolve problema

11 august 2020
Publicitate

Algele nu sunt un coșmar numai pentru turiștii care trebuie să le suporte aproape zilnici. Și angajații Apelor Române se confruntă cu fenomenul marin, pe care în zadar încearcă să îl combată. Aseară, de exemplu, au fost strânse peste 350 de tone de alge de pe litoral. Iar soluții precum plasele de larg nu se pretează pentru zona noastră, spun specialiștii. Pe lângă natură, care favorizează apariția algelor, ABADL mai are o problemă: lipsa utilajelor.

S-a intervenit din nou pe litoral pentru înlăturarea algelor. Luni seara, utilajele și angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au acționat pe plaje din toate stațiunile pentru igienizare.

Și asta pentru că natura favorizează formarea fenomenului algal. Autoritățile încearcă să țină fenomenul sub control, însă, din păcate, în afară de intervenția propriu-zisă, nu prea există soluții.

Dincolo de condițiile naturale, ABADL-ul se mai confruntă cu o problemă când vine vorba de înlăturarea algelor: instituția nu are echipamente suficiente. Este nevoie atât de utilaje clasice, precum buldoexavatoare, tractoare sau remorci, cât și de altele, mai performante. Apele Române ar fi fost înștiințate despre acest necesar.

Potrivit directorului ABADL, noile echipamente ar putea fi disponibile pe litoralul românesc anul viitor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233