dobroge.tv

Live

REPORTAJ. Coșmarul COVID, prin ochii salvatorilor de la ISU Dobrogea: „Nici nu vreau să îmi amintesc prin ce am trecut”

13 august 2020
Publicitate

„Nici nu vreau să îmi amintesc prin ce am trecut” - este mărturia lui Constantin Cristinel Drincă, un pompier de la ISU Dobrogea care a fost infectat cu noul coronavirus. În exclusivitate pentru Știrile Dobrogea TV, salvatorul a povestit cum a fost toată această experiență. 33 de zile a fost internat. Și alți colegi de-ai săi ne-au spus ce înseamnă pentru ei și familiile lor lupta cu SARS-CoV2.

Constantin Cristinel Drincă este unul dintre pompierii de la ISU Dobrogea care a învins noul coronavirus la propriu. A fost infectat cu virusul mortal, a stat internat 33 de zile: 24 la Spitalul din Fetești, iar 9 la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Experiența prin care a trecut este cutremurătoare.

Atunci când merg la o intervenție care presupune contactul cu un suspect sau cu un infectat cu SARS COV 2, Constantin și colegii săi pompieri sau paramedici SMURD trebuie să își dubleze nivelul de atenție. Este viața lor în pericol, dar și a celor care îi așteaptă acasă.

Pentru cei de acasă și pentru sănătatea lor, pompierii se asigură, de fiecare dată când pleacă în misiune, că autospeciala este pregătită și dotată cu echipamentele necesare.

Poveștile paramedicilor SMURD despre misiunile la care participă sunt adevărate drame. Unele cu final fericit altele cu final trist.

„Am avut o fetiță de 10 luni care se reîntorcea în Spitalul de Boli Infecțioase, după ce inițial fusese confirmată vindecată”, a spus Romulus Pascaru, plutonier major.

Unul dintre momentele importante ale misiunii este preluarea pacientului. Atunci, salvatorii trebuie să fie pregătiți pentru orice. Dezechiparea pompierilor după un caz suspect sau confirmat se face respectând o anumită procedură. Iar apoi, echipamentele purtate sunt distruse.

„Colegii mei se decontaminează atât pe ei, cât și autospeciala cu care fac transportul”, a declarat Anamaria Stoica, purtător de cuvânt al ISU „Dobrogea”.

Noul coronavirus există, iar lupta pompierilor o dovedește din plin. Salvatorii îi îndeamnă pe oameni să aibă grijă de sănătatea lor și să respecte toate măsurile luate pentru a nu se îmbolnăvi.

„Văd oameni care îl iau ca pe o simplă gripă şi cred că lor nu li se poate întâmpla. Aşa am crezut şi eu, dar uite că mi s-a întâmplat”, a povestit Constantin Cristinel Drincă.

De la începutul pandemiei, 18 pompieri de la ISU Dobrogea au fost infectați cu virusul SARS-CoV 2.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233