dobroge.tv

Live

Trotineta electrică, fără infrastructură

14 august 2020
Publicitate

Trotineta electrică, un trend în România. Însă la noi în oraș este o chestiune problematică. Trotinetele nu au voie pe trotuar, ci doar pe pistele special amenajate, prea puține la număr în Constanța. Pe stradă, încurcă traficul. Iar în parcuri, cei cu trotinete trebuie să se strecoare printre vârstnici, copii și cărucioare.

Mulţi constănțeni aleg să se deplaseze cu trotineta electrică, în detrimentul mașinii. Rapidă și convenabilă la consum, trotinetele electrice au câștigat tot mai mult teren în orașele aglomerate. Constanța a fost împânzită de zeci de trotinete, unele achiziționate, altele închiriate de la centre specializate sau foarte ușor, printr-o aplicație de pe telefonul mobil.

Viteza trotinetelor electrice este limitată la 25 km/oră, iar autonomia este de aproximativ 15 km, în funcție de greutatea clientului și viteza cu care se deplasează.

Cei care închiriază un astfel de vehicul spun că se plimbă în parc. Sunt nemulțumiți că nu au la dispoziție piste speciale în toate zonele orașului.

În lipsa pistelor, cei care au trotinete pot circula inclusiv pe drum. Condiția este să se deplaseze doar pe tronsoane de drum unde viteza maximă să nu depășească 50 km/oră.

Pe de altă parte și șoferii sunt supărați. Conducătorii de trotinete electrice încurcă traficul, susțin ei, și nu respectă regulile de circulație.

Pentru a circula cu o trotinetă electrică este necesară vârsta de 14 ani, iar până la împlinirea vârstei de 16 ani este obligatorie purtarea unei căști de protecție. De asemenea, cei care încalcă regulile de circulație pot fi sancționați cu amenzi între 870 și 1.160 lei. În ultimii trei ani, în toată țara, au fost aproape 200 de accidente în care au fost implicați posesori de trotinete.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233