dobroge.tv

Live

CONSTANȚA. Mesajul unui băiețel ucrainean, pe Faleza Cazinoului: „Opriți războiul!”

CONSTANȚA. Mesajul unui băiețel ucrainean, pe Faleza Cazinoului: „Opriți războiul!”
29 aprilie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Este a 65-a zi de coșmar pentru ucraineni. Din ce în ce mai multe orașe au fost pradă atacurilor rusești. S-au auzit explozii, iar sirenele au răsunat fără încetare. S-au folosit obuze și rachete, nimic nu a rămas neatins: de la adăposturi, școli, grădinițe și spitale, până la cartiere rezidențiale și baze militare - toate au fost distruse, iar milioane de familii au fost destrămate. Mii de oameni nevinovați și-au pierdut viața. Bărbații rămân în urmă să lupte, în timp ce femeile împachetează un geamantan pe grabă și fug cu copiii din calea morții.

Mulți dintre ei au intrat în România prin Vama Isaccea. Cu un singur bagaj în mână și cu copiii sau nepoții în cealaltă - așa au venit la noi în țară. Unii și-au găsit adăpost în Constanța. Pavilionul Expozițional a fost transformat într-un hub umanitar. Constănțenii au donat haine, produse de igienă și alimente pentru semenii lor greu încercați în această perioadă.

Dobrogea TV a prezentat poveștile de viață ale unor refugiați, dramele prin care au trecut și durerea pe care o au în suflet când se gândesc la cei pe care i-au lăsat în urmă. Un lucru este cert. Toți își doresc ca războiul să se termine și să se poată întoarce în siguranță, acasă.

Un băiețel ucrainean de șapte ani a fost surprins ieri în timp ce desena cu cretă, pe faleza Cazinoului din Constanța, mesajul „Stop war!” („Opriți războiul!”). Persoana care l-a văzut pe cel mic desenând a declarat pentru Dobrogea TV că băiețelul se afla la plimbare împreună cu mama sa, iar femeia i-a mărturisit că sunt foarte îngrijorați pentru situația de acasă și pentru soțul care a rămas în Ucraina.


Sursă foto: cititor Dobrogea TV

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233