dobroge.tv

Live

Demon și Vass s-au alăturat echipei de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța. ''La acest moment sunt în faza de predresaj. Acum învață comenzile simple''

07 mai 2022
Publicitate

Doi noi membri s-au alăturat echipei de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța. Este vorba de Demon și Vass. Doi ciobănești germani în vârsta de șase luni. Momentan, patrupedele sunt în perioada de predresaj pentru că au nevoie de adaptare, astfel că acum se joacă mai toată ziua. Ulterior, câinii vor fi suspuși unui examen pentru a putea participa la misiunile specifice Jandarmeriei.

Demon și Vass s-au alăturat echipei de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Tomis Constanța în urmă cu aproximativ o lună. Cei doi câini, din rasa ciobănesc german, sunt frați și au doar șase luni. Au fost primiți cu multă bucurie de către noii lor stăpâni.

„Am urmat un curs de două săptămâni la Sibiu la centrul Chinologic unde am învățat foarte mult, care s-a pus peste ce știam. Pentru intervenție, patrulare intervenție. De obicei la meciuri, meetinguri, manifestații”, a declarat plt. adj. Ionuț Curteanu, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Începând de la chestiile simple. A urca, a trage de o mingiuță. Vino, șezi, așteaptă. Totul este o joacă pentru ei la momentul acesta. După această perioada, ,,de joacă”, Demon și Vass vor participa la numeroase misiuni, însă înainte de asta, cățeii vor trece printr-un examen în care vor fi evaluați din punct de vedere fizic, cât și emoțional.

„La acest moment sunt în faza de predresaj. Acum învață comenzile simple. Numai după acel examen, susținerea acelui examen, vor avea voie să participe la misiunile specifice Jandarmeriei”, a declarat lt. col. Constantin Murariu, purtător de cuvânt Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Cățeii au un program special în fiecare zi și sunt hrăniți doar cu mâncare premium. Mai mult, colegii lor sunt în permanență atenți cu ei și încearcă pe cât pot să nu lipsească prea mult din viața lor. Astfel, Vass și Demon, alături de conductorii de serviciu parcurg o tematică specifică prin care se urmărește atingerea tipului ideal și anume: echilibrul psihic, curaj, putere, agilitate și rezistență la efort.

„El trebuie să fie foarte echilibrat din toate punctele de vedere, fizic, psihic, să aibă o rezistență fizică aparte, pentru că misiunile Jandarmeriei nu sunt misiuni de 10-15 minute, sunt misiuni care pot dura ore întregi”, a precizat lt. col. Constantin Murariu, purtător de cuvânt Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

„Fiind în creștere chiar trebuie să fii zi de zi cu el, să-l îndrumi, să-l expui. Tot timpul mergem pe lângă gard să audă zgomotul de trafic, de oameni. Mergem pe la domnii care lucrează în unitate cu bormașini, cu ciocane ca să-i învățăm cu zgomotele”, a adăugat plt. adj. Ionuț Curteanu, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

Atingerea acestor calități este posibilă, în primul rând, prin realizarea atașamentului între om și câine, astfel, învățarea și punerea în practică a comenzilor devine pentru partenerul canin o joacă, dar și o plăcere. Câinii provin de la canisa M.A.I.-ului din Sibiu și au fost selectați după criterii specifice. Aceștia vor activa până la vârsta de aproximativ 8 ani, când vor ieși la pensie alături de stăpânii lor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233