dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Coşmar pentru locatarii de pe Aleea Lupeni. Pe spaţiul verde se va construi un bloc cu șapte etaje: oamenii spun că rămân fără parcare, lumină, spațiu și liniște

09 mai 2022
Publicitate

Că la Constanța apar blocuri ca ciupercile după ploaie, este un lucru deja știut. Mai îngrijorător este că unele dintre ele se construiesc chiar pe spațiul verde! Cu o situație de acest fel se confruntă locatarii de pe aleea Lupeni, care au aflat că terenul din fața locuințelor lor se va transforma într-o construcție cu șapte etaje. Oamenii spun că rămân fără parcare, lumină, spațiu și liniște și cer ajutorul administrației locale.

“În loc de spațiu verde avem construcții. Acum 3 săptămâni sau 4 ne-au avertizat prin afișaje, a mai rămas scociul, ce au pus pe copaci, că ne luăm mașinile și am fost avertizați că se va îngrădi locul și că se apucă de construcție”, a declarat Lucian Stăncioiu, președintele Asociației de Proprietari.

De o lună de zile, locatarii blocului C1 de pe aleea Lupeni nu mai au liniște. Au aflat că parcarea din fața locuințelor lor se va transforma într-un imobil cu șapte etaje. Autorizația de construire a fost emisă în luna iulie 2019.

Terenul a avut mai multe destinații de-a lungul timpului. La început, a fost spațiu verde. Apoi, locatarii și-au construit garaje. Acestea au fost dărâmate, iar în ultimele două săptămâni, oamenii s-au trezit cu acest spațiu îngrădit. Urmează să se construiască un imobil de P+7.

Fapt care a creat un val de revoltă, indignare și nemulțumiri în rândul celor care locuiesc aici. Oamenii s-au întâlnit pentru a discuta ce este de făcut și pentru a găsi soluții care ar putea împiedica începutul unui șantier.

“Eu sunt atât de revoltată, chiar le-am spus prietenelor mele, zic: Dragă, aștept să beau cafeaua cu vecina mea de acolo și ieșim pe geam amândouă pentru că vom fi nas în nas. Ne ia lumina, ne ia totul plus că ne deranjează temelia blocului. Blocul nostru este fragil. El se rupe de la jumătate, avem documente în sensul ăsta”, a spus Adriana Spiridon, locatară.

“Nu avem destul spațiu verde pentru comunitate, noi atribuim terenul din spațiu verde să facem construcții. Construcții care, după părerea mea, sunt aberant amplasate. Uitați-vă ce spații rămân între blocuri. Acolo avem câteva case. Dacă acel bloc va fi ridicat, nimeni nu va avea lumină niciodată”, a spus Marian Tomescu, locatar.

Mai mult decât atât, o altă problemă îi îngrijorează pe constănțenii care locuiesc în această zonă. Aleea Lupeni s-a îngustat atât de tare din cauza îngrădirii terenului cu pricina, încât autospecialele de urgență se strecoară cu greu.

Săptămâna trecută s-a întâmplat o astfel de situație, când pompierii au fost nevoiți să mute gardul amplasat de firma de construcții pentru a putea ajunge la intervenție. Este inadmisibil, spun vecinii.

“Cu greu a intrat mașina de pompieri, a durat cam 4-5 minute să poată trece de acel colț și după cum se vede, este colțul spațiului verde care aparține de Asociație. Este total tăiat, borduri scoase, gard viu tăiat pentru că de câțiva ani de zile, de când a început și cealaltă construcție, mașina de gunoi nu poate trece, mașina de pompieri nu poate trece, nicio mașină mare nu poate trece pe această alee”, a precizat Marian Tomescu, locatar..

Oamenii își doresc ca lucrările de construcție să nu avanseze, iar terenul să se transforme într-o parcare modernă, așa cum s-a făcut în restul zonei. Aceștia au cerut ajutor reprezentanților municipalității, însă sunt hotărâți să acționeze și în instanță. Am încercat și noi să contactăm atât autoritățile locale, cât și pe beneficiarii investiției, însă până la ora difuzării acestui material, nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233