dobroge.tv

Live

Cireşele au apărut în pieţele constănţene, la preţul de 150 de lei kilogramul. Cele mai multe sunt din Spania sau Grecia

10 mai 2022
Publicitate

150 de lei. Atât costă un kilogram de cireșe în piețele constănțene. Deși ne aflăm la începutul lunii mai, fructele au apărut la tarabe, dar nu mulți și le pot permite. Pofticioșii care trec pe lângă ele înghit în sec și așteaptă, răbdători ca prețul să mai scadă ca să își poată permite „prețioasele” fructe. Au fost și persoane care au cumpărat doar câteva de poftă, alții preferă să mai aștepte. Și asta pentru că trufandalele nici măcar nu sunt românești. Cele mai multe sunt din Spania sau Grecia.

Odată cu venirea primăverii, pe mesele din piețe își fac apariția din ce în ce mai multe fructe. Pentru unele însă clienții trebuie să strângă bani din timp. Deja nu mai este un secret pentru nimeni că, la început de sezon, cireșele sunt un lux.

Deocamdată, pe piață se găsesc cireșe din Spania sau Grecia. Până la apariția celor românești, doar cei cu portofele pline își permit să își potolească pofta. Totuși, unii constănțeni sunt dispuși să facă sacrificii, pentru câteva sute de grame din prețiosul fruct.

"De poftă poate iau, dar eu știu dacă ne putem permite toți? Nu cred că ne putem permite la actualele venituri",a spus un constănţean.

„Am dat mai devreme jumătate de kilogram unor ucraineni. Că nu mă înțelegeam, le spunem este 150, dar a înțeles omul: jumătate de kilogram i-am explicat că e 75 lei”, a spus Florentina, comerciant.

Unii, însă, abia își permit să trăiască de pe o zi pe alta. Iar cu fiecare bănuț calculat, nu poate fi vorba de răsfățuri culinare.

"Păi, nu pot să cumpăr nimic că n-am bani. E foarte scump", a spus o constănţeancă.

"Nu cumpăr dintr-alea că nu am pentru ce. Nu sunt bani", a spus un constănţean.

"Foarte mult. Norocul meu că stau la sat și am cireși în curte", a spus o altă constănţeancă.

Cireșele românești, la prețuri pentru toate buzunarele, vor apărea pe piață abia la sfârșitul lunii mai.

„Cam așa, într-o lună de zile o să apară și o să scadă și prețul foarte mult. Cam într-o lună. Apar din plin și mai gustoase, și mai bune la preț, mai accesibile. Atunci aducem și noi”, a spus Ionela, comerciant.

Până atunci, clienții fie vor scoate din buzunar sume exorbitante, fie își vor pune pofta în cui. Mai în glumă, mai în serios, la ora actuală un singur kilogram de cireșe costă mult mai mult decât orice sortiment de fructe exotice sau mai mult decât un zbor cu avionul, dus – întors.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233