dobroge.tv

Live

Controversatele păpuși ''Huggy Wuggy'' se vând la tarabe, şi în Constanţa. Specialiştii trag un semnal de alarmă: ''Este imperios necesar să avem grijă de psihicul copiilor''

11 mai 2022
Publicitate

Trăim în era în care copiii își petrec o parte importantă din timp în mediul online, încă de la vârste foarte fragede. Iar unele desene animate au capacitatea de a le influența în mod dramatic comportamentul. Este și cazul lui Huggy Wuggy, personajul principal al unui joc pe calculator. De păpușa albastră cu aspect înfiorător au prins drag mulți copii și o caută prin magazine ca să o aibă acasă. Atenție, însă! Prin înfățișare, jucăria poate afecta negativ psihicul celor mici, spun psihologii.

Imagini și sunete desprinse dintr-un film de groază – așa arată unul dintre cele mai populare jocuri printre copii la momentul actual. Să nu mai vorbim de personajul principal, o păpușă de culoare albastră, cu figură monstruoasă, cu ochi înspăimântători și dinți ascuțiți.

Le-am arătat câtorva părinți și bunici o fotografie cu personajul cu pricina. Aceștia au spus că arată înfricoșător și că nu ar cumpăra copiilor o asemenea jucărie.

„Nu i l-aș cumpăra nici în ruptul capului. L-aș arunca direct la gunoi chiar dacă i l-ar da cineva cadou”, a spus o mămică.

„Sperie. Chiar nu, nu aș recomanda”, a spus oa ltă mămică.

Totuși, sunt mulți care achiziționează aceste păpuși. Jucăria de pluș se găsește cam pe la toate tarabele și magazinele de jucării, iar cei care le comercializează se bucură din plini de clienți.

Sunt și vânzători care au decis să nu pună în vitrină asemenea jucării, chiar dacă le-ar fi adus un profit consistent.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă părinților să fie foarte atenți la activitățile celor mici și la alegerile pe care le fac copiii. Pe lângă coșmaruri, aceștia se pot confrunta cu insomnii, anxietate, ba chiar pot dezvolta diferite afecțiuni ale inimii.

„Este imperios necesar să avem grijă de psihicul copiilor. Tot ceea ce le prezentăm are o influență directă asupra evoluției lor. Astfel de personaje ies din normal, ies din ceea ce se vede, din ceea ce întâlnim în viața de zi cu zi”, a spus Adrian Gemănaru, psihoterapeut.

Păpușile Huggy Wuggy au generat controverse în mai multe ţări. În Marea Britanie, de pildă, poliţiştii şi reprezentanţii mai multor școli le-au atras atenţia părinţilor să fie atenţi la mesajele promovate de jocul în care apar aceste păpuşi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233