dobroge.tv

Live

Constanţa, în topul orașelor cu cei mai mulți șomeri

18 august 2020
Publicitate

Suntem în topul orașelor cu cei mai mulți șomeri. Peste 7% dintre constănțeni nu au în acest moment un loc de muncă. Vorbim astfel de o creștere a ratei șomajului. Însă de cealaltă parte, la nivelul județului sunt disponibile peste 100 de locuri de muncă. Cei drept, cele mai multe sunt pentru destintate persoanelor cu studii medii.

Este cunoscut faptul că în acest moment economia se află într-un colaps din cauza pandemiei de coronavirus. Nu o spunem noi, ci o arată datele publicate de Institutul Național de Statistică.

Rata şomajului în România este în creştere şi ar putea ajunge la 6,5% în acest an. Numărul persoanelor care au rămas fără un loc de muncă a crescut în mai la 463.000. Vorbim despre oameni cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani.

Totodată, și numărul companiilor care au intrat în insolvenţă a scăzut cu 26% în primele şase luni din 2020. Cele mai multe sunt în sectoarele: comerț, construcții și industria prelucătoare. Județul Constanța se află pe locul trei la nivel național. 6% dintre companii au intrat în insolvanță.

Și rata șomajului este în creștere. Peste 7% dintre constănțeni nu au un job. La Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă sunt disponibile 105 locuri.

Se caută agenți de securitate, administratori, conducători auto, operatori recepție, muncitori necalificați și consilieri inspectori în gestiunea econimică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233