dobroge.tv

Live

Încep pregătirile pentru banchet. Fetele sunt dispuse să plătească oricât pentru rochia perfectă: „Mă ajunge undeva la 1.000 lei”

18 mai 2022
Publicitate

După doi ani de pandemie, sezonul banchetelor este din nou gata să înceapă, iar febra pregătirilor i-a cuprins pe toți absolvenții. Părinții își fac deja calcule pentru nota de plată, dar sunt fericiți că-și vor putea vedea copiii sărbătorind alături de colegii lor. Cele mai nerăbdătoare sunt domnișoarele, care pe lângă ținutele care mai de care mai elegante, și-au făcut inclusiv programări la saloanele de înfrumusețare pentru a arăta impecabil în ziua petrecerii.

N-am mai avut niciodată, am zis să nu îmi mai iau negru și alb și să fie o culoare așa, să iasă puțin în evidență că presupun că toată lumea o să meargă mai pe simplu și nu vor fi multe fete cu această culoare”, spune Tania.

Aşa arată rochia Taniei. Ea este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Mircea cel Bătrân” şi ca mai toate colegele ei, aşteaptă cu nerăbdarea noaptea banchetului.

Pregătirile sunt în toi, abia așteptăm petrecerea, după atâția ani de pandemie ne bucurăm că putem să avem o petrecere și să terminăm anul frumos”, spune o elevă.

Pentru părinți, banchetul reprezintă o cheltuială semnificativă. Trebuie să plătească în primul rând petrecerea și albumul de absolvire. Cele mai multe licee din Constanța apelează la firme specializate care se ocupă cu organizarea acestor evenimente.

Întotdeauna noi am fost o agenție all-inclusive, ca să spun așa. S-a oferit tot ceea ce a însemnat partea de meniu. Vorbim de clasa a XII-a unde sunt majori, pe partea de băuturi, exact ca la un eveniment, sunet, lumini, DJ. Tot ceea ce este nevoie pentru un eveniment”, a declarat Nicolae Morărescu, organizator evenimente.

Bani mulți se duc și pe ținută, mai ales în cazul fetelor. Atelierele de croitorie s-au trezit cu zeci de comenzi, și majoritatea cu termen foarte scurt de execuție.

Elevă: Mi-am găsit rochie. Nu este încă gata, este în lucru, dar va fi gata până în ziua cu evenimentul. Este un albastru. M-am gândit să fie o culoare pentru că toată lumea va fi într-o rochiță neagră.

Reporter: Ca un preț, unde te ajunge?

Elevă: Mă ajunge undeva la 1.000 lei.

Prețurile pentru rochiile la comandă pornesc de la câteva sute de lei și pot ajunge chiar și la 5.000-6.000 de lei, în funcție de materialul și modelul ales.

În cazul în care optează pentru ținute foarte extravagante, foarte elegante, atunci se pretează materialele prețioase, în general sunt tulle-uri brodate cu mărgele și cu paiete, care dau foarte multă strălucire”, a declarat Cristina Trandafir, designer.

Și la saloanele de înfrumusețare este agitație mare zilele acestea. Domnișoarele vor să arate impecabil la banchet, așa că s-au programat la machiaj, iar accentul este pus pe strălucire.

Cel mai popular machiaj pe care fetele îl aleg, cel puțin la mine, este machiajul Barbie. Este intitulat așa deoarece are foarte mult sclipici, luminozitate pe ochi, pe față pentru că highlighterul acesta pe care îl aplicăm pe obraji, pe nas, dă o altă frumusețe atunci când este gata machiajul”, a declarat Marina Nikolof, administrator salon de înfrumuseţare.

Bineînţeles că şi coafura trebuie să completeze machiajul.

Întotdeauna părul trebuie să îmbrace machiajul și machiajul trebuie să îmbrace părul. Degeaba ești machiată frumos dacă părul nu arată la fel de bine”, a mai declarat Marina Nikolof, administrator salon de înfrumuseţare,

Pentru aceste servicii, clientele mai scot din buzunar în jur de 700 de lei. Aşadar, dacă tragem linie, pentru petrecere, vestimentație și vizita la salon, părinții bagă adânc mână în buzunar, însă ce nu fac aceștia pentru fericirea copiilor lor?!

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233