dobroge.tv

Live

„Am trezit băiatul să îi zic că a căzut teiul pe noi”. Clipe de panică pentru o familie din Constanța: din cauza vântului puternic, un copac le-a căzut peste casă

06 iunie 2022
Publicitate

Ploile abundente și vântul puternic au lăsat în urmă dezastru: mai mulți copaci au fost puși la pământ, peste case și mașini, iar mai multe gospodării și scări de blocuri au fost inundate. Pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit pentru a elibera carosabilul de arborii căzuți de pe mai multe străzi precum Chiliei, Șoseaua Mangaliei, Nicolae Grindeanu, dar și din alte zone din oraș.

A început ploaia și foarte puternică, răpăia pe tablă și deodată trosc-poc și deodată o smucitură tare de tot că a auzit și verișoară-mea din partea cealaltă. Am trezit băiatul să îi zic că a căzut teiul pe noi”, a declarat Valentina Odică, constănțeancă.

Cu un copac căzut peste casă - așa s-a trezit Valentina după furtuna de azi-noapte.

Am sculat băiatul, ne-am uitat, curtea era plină de crengi. A căzut toată creanga în curte. Am săltat-o un pic că nu puteam nici să ieșim afară”, a mai declarat Valentina Odică, constănțeancă.

Pompierii au ajuns imediat la fața locului și au început să taie copacul. Rând pe rând, toate crengile căzute pe acoperișul constănțencei au fost înlăturate.

Este de 100 de ani, pom de 100 de ani. Fratele tatălui meu a avea un an când a fost pus pomul ăsta”, a mai declarat Valentina Odică, constănțeancă.

Și nu a fost singurul caz. Din cauza vântului puternic mai multe crengi au ajuns pe mașinile constănțenilor. Motiv pentru care, oamenii au început să sune la 112. Pompierii au primit zeci de solicitări.

De la ora 08.00 din această dimineață și până la ora 10.00 pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru degajarea a șapte copaci căzuți. S-au înregistrat doar pagube materiale, fiind avariate patru autoturisme iar unul dintre copaci a căzut peste o casă din municipiul Constanța”, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Am văzut crengi rupte pe acoperișul casei”, spune o constănțeancă.

Cel puțin 20 de solicitări au venit de la persoanele pe mașinile cărora au căzut pomi smulși din rădăcini sau ramuri uriașe rupte de violența vântului.

Timp de aproape 24 de ore, județul Constanța s-a aflat sub coduri de avertizare meteorologică de vreme rea, dar apogeul a fost atins în noaptea de duminică spre luni.

Nici staţiunea Mamaia nu a fost menajată de furtuna puternică de azi-noapte. Și aici au căzut crengi din copaci, iar drumurile și parcările s-au inundat.

Au urmat alte cincisprezece intervenții de acest gen. Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Autoritățile locale vor centraliza efectele vijeliei și pagubele produse în urma acesteia.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233