dobroge.tv

Live

Prețuri diferite sub același soare. De la sud la nord, tariful șezlongurilor variază între 25 și 100 de lei: „Luna viitoare vor crește, cum au crescut tot timpul”

16 iunie 2022
Publicitate

Turiștii, dar și constănțenii care vor alege să închirieze un șezlong în acest sezon estival vor plăti mai mult în funcție de zona aleasă. Tarifele pornesc de la 25 de lei și pot ajunge chiar și la 100 lei. Și acestea nu sunt prețurile finale. De luna viitoare, pe cele mai multe porțiuni de plajă oamenii vor plăti aproape dublu.

Prețurile au explodat în acest an pe litoral și nu ne referim la cazare sau mâncare, ci chiar și la șezlongurile de pe plajă. Anul acesta sunteți nevoit să dați mult mai mulți bani pe șezlong, iar tarifele diferă în funcție de zona aleasă. De pildă, cel mai ieftin şezlong este acum în zona Perla. Cei care vor să stea la soare pe un șezlong, vor scoate din buzunar 25 de lei.

Și, deși este cea mai ieftină plajă, totuși oamenii susțin că față de alți ani acum plătesc aproape dublu.

Era 15 lei. Era convenabil. Și acum, aproape dublu. Cum se schimbă totul, ne așteptăm la prețurile care sunt”, spune o turistă.

Nu este nicio diferență între weekend și timpul săptămânii.Dacă o familie este compusă din patru persoane, dai 100 de lei pe zi. Ar fi normal să fie inclus în cazare”, spune un turist.

Acum e convenabil la 25 de lei. Față de 45-50. Considerăm că e bine”, spune un alt turist.

Mergem mai departe, în nordul stațiunii și observăm cum prețurile cresc. De exemplu, pe o plajă din Mamaia Nord prețul unui șezlong este aproape dublu față de zona Perla, dar și condițiile diferă.

Așa cum vedeți, nu avem șezlonguri în accepțiunea clasică a termenului, ci avem niște saltele foarte confortabile. Prețul este de 45 de lei. În timpul săptămânii avem o ofertă cu o bere sau o apă gratuit”, a declarat Lucian Marcu, administrator plajă Mamaia Nord.

În momentul de față în avem la 40 de lei. Este vorba bineînțeles de stațiune, alte condiții, calitate. Avem restaurant pe bază de cherhana cu pește proaspăt din Marea Neagră. Este mult mai mult decât o plajă”, a declarat Mădălina Hotin, responsabil plajă.

Decorațiuni, leagăne, luminiție sau ghirlande. Toate acestea îmbracă mare parte din porțiunile de plajă din cea mai luxoasă zonă a litoralului. Chiar și așa, unii turiști susțin că indiferent de frumusețea care-i înconjoară, cu toții stau sub același soare, iar tarifele sunt totuși prea mari.

Turist: Având în vedere faptul că este în afara sezonului, este un pic cam mult.

Reporter: Ce v-a plăcut la plaja aceasta?

Turist: În primul rând, calitatea serviciilor și personalul care este unul foarte amabil.

***

Turist: 90 de lei.

Reporter: Pe una?

Turist: Pe amândouă.

Reporter: Și vi se pare mult?

Turist: Da.

Și acesta este doar începutul. De luna viitoare tarifele aproape că se vor dubla la mai toate plajele.

Luna viitoare vor crește, cum au crescut tot timpul. Dar nu o să crească foarte mult. Mai scumpe decât anul trecut nu vor fi. Va ajunge de Sfântă Mărie, în full sezon, undeva la 35 de lei”, a declarat Răzvan Chițan, operator de plajă.

În sezon nu vom depăși 70 de lei”, a mai declarat Lucian Marcu, administrator plajă Mamaia Nord.

Cei care vin anul acesta la mare trebuie să știe că pentru o zi de bronz pe șezlong vor scoate din buzunar între 25 și 70 de lei. Cele mai scumpe șezlonguri rămân totuși în zona celebrelor cluburi din stațiunea Mamaia, unde oamenii vor scoate din buzunar 100 lei în weekend, iar un baldachin ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233