dobroge.tv

Live

Un vis devenit realitate. După doi ani de muncă, Cristina și-a deschis propria expoziție de pictură: „Au fost lucrate în acest spațiu, trăite aici, simțite aici”

20 iunie 2022
Publicitate

A muncit timp de doi ani pentru a avea propria expoziție de artă. Vorbim despre o tânără absolventă a Facultății de Artă Plastică care și-a găsit refugiul în artă iar pictura a devenit pentru ea un stil de viață. Atelierul său este ca o pată de culoare și pare rupt dintr-o poveste în care modernismul și expresionismul și-au pus amprenta. Acum, Cristina a dorit să arate lumii și operele sale așa că a organizat o expoziție numită „Albastru trăit”.

Cristina-Alina Costea este o tânără artistă plastic care și-a început călătoria în lumea artelor imediat după ce a absolvit Facultatea de Arte Plastice. În spatele fiecărui tablou pictat de aceasta există o poveste: fie că este vorba de un vis transpus pe pânză, fie de propria sa viziune asupra unui obiect sau fenomen. Pentru a vedea și publicul talentul și dăruirea ei, a muncit timp de doi ani pentru a putea realiza propria expoziție de artă.

Lucrările înglobează muncă mea din ultimii doi ani, din 2020 și 2022. Au fost lucrate în acest spațiu, trăite aici, simțite aici. Acum au ajuns în ochii privitorilor care sper să se bucure de ele”, a declarat Cristina-Alina Costea, artist plastic.

Expoziția, cu titlul „Albastru trăit”, a adus în atenția iubitorilor de artă 15 lucrări de pictură. „Planeta albăstrui se măsoară cu pensula și se așterne în deplinătatea ei”, a spus tânăra artistă. Ba mai mult, Cristina susține că una dintre cele care i-au călăuzit pașii pe acest drum a fost chiar colega sa de pictură.

Redescopăr în lucrările Cristinei acea sinceritate pe care artistul trebuie să o pună în fiecare lucrare. Faptul că în lucrările ei predominant ca și simbol recurent este pasărea care se înalță, cade și apoi iar se înalță este legătura noastră cu spațiul în care lucrăm”, a declarat Iulia Pană, artist.

Vernisajul a dezvăluit privitorului un univers săgetat de zbor și păsări. Inspirată și de spațiul de creație care se află în vecinătatea mării, tânăra artistă a reușit să-și expună astfel propriile trăiri în operele sale. Tinerii prezenți la expoziție au fost impresionați de tablourile realizate de aceasta.

M-au impresionat foarte mult culorile tablourilor deoarece albastrul reprezintă marea, iar marea este și agitată și liniștită”, spune un tânăr.

E prima mea expoziție la care vin și particip și mi-au plăcut foarte mult tablourile, am rămas chiar impresionat”, spune un tânăr.

Deși a avut prima expoziție personală, Cristina a mai participat cu propriile lucrări la numeroase expoziții de grup, atât de pictură cât și de ceramică la nivel internațional.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233