dobroge.tv

Live

''De bine ce-au fost puse''. Nici nu s-au finalizat lucrările că unele pavele s-au şi stricat - lucru de mântuială pe Bulevardul Lăpușneanu

21 iunie 2022
Publicitate

La nici un an de la începerea lucrărilor de modernizare de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu au apărut și primele probleme de execuție. Crăpături, denivelări și un stâlp pe mijlocul pistei de biciclete sunt doar câteva dintre deficiențele reclamate de constănțeni și se văd cu ochiul liber pe trotuar. De partea cealaltă, autoritățile locale afirmă că acestea sunt probleme inerente și că vor fi remediate până la recepția lucrării.

Din luna august a anului trecut unul dintre cele mai mari bulevarde din Constanța a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. Din păcate, la nici un an de atunci și cu mult înainte de recepția lucrării, au început să apară și primele probleme la execuție, dar și la calitatea materialelor folosite. Acestea se adaugă nemulțumirilor deja existente ale constănțenilor care au reclamat fie desființarea locurilor de parcare, fie către trebuie să circule pe un bulevard aflat la stadiul de șantier.

O parte dintre constănțeni spun că anormalul a devenit normal la noi în oraș, așa că nimic nu-i mai surprinde.

"De bine ce-au fost puse"

"Asta este oglinda gândirii de conducere. Că totul pleacă de la conducere, ia uite ce-i aici"

"Asta e munca noastră. Să facem repede și nu este de calitate să zicem"

Tot pe bulevardul Alexandru Lăpușeanu, dacă sunteți biciclist sau mergeți cu trotineta va trebui să sporiți atenția pe viitor pentru că surprizele pot apărea la tot pasul. De exemplu, pe una dintre benzile special amenajate antreprenorul care se ocupă de lucrare a montat un stâlp de iluminat.

"Chiar nu mi se pare foarte ciudat. Nu știu ce vor să facă cu acest stâlp, mai ales că aici e pista de biciclete"

"N-are sens. De ce să pui un stâlp pe mijlocul unei piste de biciclete"

"E aiurea montat. Asta ar înseamna să o luăm pe aici, pe lângă pietoni. Ori există riscul să fim loviți de mașini sau să lovim pietonii care se află pe aici"

Puși în fața unei astfel de situații reprezentanții Primăriei Constanța se apără și spun că acest gen de probleme sunt inerente la acest stadiu, dar dau asigurări că vor fi remediate până la recepția lucrării. Pe 24 martie 2021 a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor în cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“, iar prima parte a proiectului are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233