dobroge.tv

Live

Delfinii ucraineni au făcut spectacol la Delfinariu: atât copiii, cât şi adulţii au fost impresionaţi. ''Emoțiile care ni le dau aceste mamifere sunt de nedescris''

22 iunie 2022
Publicitate

Antrenamentele celor patru delfini din Ucraina s-au încheiat. Astăzi a avut loc prima reprezentație oficială a acestora. Împreună cu Ni-Ni și Chen Chen le-au oferit un spectacol minunat. Mamiferele au fost aplaudate de toți cei prezenți, iar cei mai încântați au fost cei mici. Și doi din cei trei lei de mare tot din Ucraina au încântat publicul cu giumbuşlucurile lor.

Cei patru delfini, Marusa, Veter, Kiki și Maia, împreună cu cei trei lei de mare - Alex, Mary și Zosia, au părăsit Ucraina în momentul în care a început războiul. După mai multe discuții, ei au ajuns în Constanța la Delfinariu. Bazinele au fost reorganizate astfel încât mamiferele din Ucraina să se acomodeze cât mai ușor.

“Ei s-au acomodat foarte bine și toate antrenamentele pe care le-am realizat le-am realizat foarte bine. Ei au puțin altfel antrenamentele, puțin altfel modul de lucru deoarece țin peștele în mână. Noi am fost învățați în trecut de către oamenii din vest să nu mai lucrăm cu pește în mână”, a declarant Alexandru Mazilu, antrenor.

“Antrenorii ucraineni au spus că fără probleme se vor armoniza pentru că sunt aceeași specie, sunt un card, cum se numește familia de delfini, de șase. Așa este ideal. Și când există și un mascul între cei șase atunci este și mai bine”, a spus Iulian Călin, directorul CMSN.

Antrenamentele s-au încheiat, iar miercuri la Delfinariu a avut loc prima reprezentație oficială a celor șase mamifere. Spectacolul pe care acestea le-au oferit constănțenilor, dar și turiștilor a fost uluitor.

“Emoțiile care ni le dau aceste mamifere sunt de nedescris și vedem că publicul este atât de receptiv și atât de prietenos cu mamiferele noastre. Ne rămâne doar să le mulțumim”, a spus Adrian Focşa, reprezentant Delfinariu Ucraina.

Cele patru mamifere din Ucraina împreună cu vedetele de la malul mării, Ni-Ni și Chen-Chen, le-au arătat tuturor ce știu ele să facă. S-au jucat cu mingile, au cântat și au dansat pentru cei care au venit să le vadă.

Show-ul a fost însă deschis de doi dintre cei trei lei de mare aduş,i de asemenea, din Ucraina. Timp de câteva minute aceştia s-au jucat cu mingea și au făcut diverse tumbe.

Și pentru a le mulțumi tuturor, aceștia au mers chiar în public pentru a-și lua la revedere de la copii și părinți.

Cu toții au smuls ropote de aplauze. Copiii au fost însă cei mai încântați.

„- Ce ți-a plăcut cel mai mult?

- Leii de mare”

„ Delfinii cum performează, este o artă și oamenii care îi învață fac foarte mult efort. Eu apreciez acest lucru cel mai mult”

„Delfinii care sunt foarte frumoși, foarte adorabili și foarte talentați”

Pe viitor, dresorii ucraineni își doresc să diversifice spectacolul. Ba mai mult, speră și la o minune. Având în vedere că ei au patru fete, iar la Constanța există și un mascul.

“Mai avem de muncă. Vrem să facem niște demonstrații să arătăm toate capacitățile și abilitățile pe care le au aceste mamifere. Le studiem acum în comun și vedem comportamentul lor. Pentru noi este totul o experiență”, a mai spus Adrian Focşa, reprezentant Delfinariu Ucraina.

“S-au acomodat foarte bine animalele aici. În al doilea rând, caracterul acesta demonstrativ și științific să continue și îi îndemn pe toți să vină la Delfinariu”, a spus Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Biletul costă 60 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233