dobroge.tv

Live

Constănțeanul Bogdan Zurbagiu a stabilit un nou record. A înotat timp de nouă ore, fără oprire, de la Agigea la Mangalia

27 iunie 2022
Publicitate

Un constănțean pasionat de înot în ape libere deschise, a stabilit un nou record pe distanță de 35 de km, în Marea Neagră, în weekendul care tocmai ce s-a încheiat. Bogdan Zurbagiu a plecat dimineața de la Agigea și-a ajuns după amiază la Mangalia înotând continuu la o distanță apreciabilă de țărm. I s-au alăturat doi maratoniști pe uscat care au făcut cursa pe plajele din stațiuni și pe terenul accidentat dintre ele. Acum Bogdan, așteaptă ca federația de specialitate să îi omologheze rezultatul.

După 10 ore de înot continuu, Bogdan Zurbagiu a ajuns în portul turistic Mangalia. Plecase dimineața din Agigea și a înotat tot timpul la 1 kilometru de țărm, în largul mării. Bogdan a folosit o cremă specială de protecție și împotriva razelor solare și ca să-l apere de frig în mare. Deși au fost 23 de grade în apă, 10 ore de înot slăbesc orice înotător și oboseala face ca frigul să fie simțit mult mai intens.

Cred că am plecat pe la 7, nu mai știu exact. Și-am înțeles c-am făcut aproape nouă ore. Agigea, Mangalia... am văzut aproape toate stațiunile”, a declarat Bogdan Zurbagiu, înotător.

Bogdan nu este profesionist. Lucrează în finanțe-bănci, este căsătorit și are doi copii. Cursa de 35 de km înot în Marea Neagră a fost supravegheată de un yacht cu vele, iar echipajul a fost pregătit să-i sară în ajutor dacă ar fi avut nevoie la un moment dat.

Au fost curenți, a trebuit pe alocuri s-o luăm mai din larg, alte părți mai aproape de mal. Mi-a ridicat destul de multe provocări: valurile, hula, mi-au ridicat destul de multe probleme dar mă bucur c-am reușit”, a mai declarat Bogdan Zurbagiu, înotător.

Bogdan Zurbagiu nu este la prima cursă de acest fel. Are în trecut, o mulțime de aventuri în apele interioare ale României. Familia l-a însoțit tot timpul.

La Vidraru, la Bicaz, la Dunăre și multe altele; sunt atât de multe încât nici nu știu să le enumăr pe toate”, a declarat Sebastian Zurbagiu, fiul lui Bogdan.

În timp ce Bogdan se lupta la maraton cu valurile marii, pe plajele din stațiuni alți doi maratoniști i s-au alăturat: Regina Țîrcomnicu și cu Bogdan Drânceanu au luat la pas plajă cu plajă și zonele accidentate dintre stațiuni.

Cursa a fost alergând cu Bogdan alături. 37 de kilometri”, a declarat Regina Țîrcomnicu, alergătoare.

Greu! Dar nu imposibil. Cald, cu toată briza marii căldură s-a resimțit, lichide multe, izotonice multe. Nisipul foarte greu. Cel puțin între Costinești și Olimp nu există posibilitate de alergare. E un fel de trail la munte”, a declarat Bogdan Drânceanu, alergător.

Înotul maraton este un sport care adună foarte mulți adepți în lumea largă. E caracterizat de distanțe lungi, mai mari de 10 km și se organizează întotdeauna în ape deschise: râuri, lacuri, mări sau în oceane.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233