dobroge.tv

Live

Tot mai mulți turiști își achită concediile cu vouchere de vacanță. Atenție, însă! Tichetele emise în anii anteriori expiră mâine

29 iunie 2022
Publicitate

Voucherele de vacanță din anii anteriori vor expira mâine. Așa că românii au dat fuga la mare, iar alții la agențiile de turism pentru a-și rezerva un sejur pe litoralul românesc sau la munte. Unii dintre cei care dețin astfel de tichete și-au plătit deja concediul cu ele, alții au dat doar un avans pentru iulie și august urmând să pună diferența din buzunar atunci când vor sosi la mare. În ultimele două săptămâni, cererea pentru cazare a fost foarte mare, susțin o parte dintre hotelierii.

Voucherele de vacanță emise în anii precedenți mai pot fi utilizate pentru rezervări doar până joi 30 iunie, a anunțat recent Asociația Națională a Agențiilor de Turism. Iar telefoanele de la recepții și din agențiile de turism au început să sune, mai mult ca niciodată.

Dacă nu erau vouchere nu știu dacă veneam. Deci e o facilitate pentru turism”, spune un turist.

O creștere fantastică, acum, pe ultimele zile în care tichetele de vacanță emise în anii anteriori și prelungite după cum știm în timpul pandemiei, mai pot fi folosite. Foarte multe rezervări și pe Litoral și nu numai pe Litoral. Delta Dunării, de asemenea, este foarte solicitată”, a declarat Corina Martin, agent de turism.

Voucherele de vacanță au fost colacul de salvare al turismului intern, o arată un studiu recent, realizat de o platformă hotelieră online. O spun chiar și agenții de turism, dar și unii hotelieri.

Tichetele de vacanță au reprezentat și reprezintă și în acest moment cel mai important motor de promovare turistică a României. Practic, au fost factorul și elementul decisiv care a ținut în viață și a asigurat supraviețuirea multora dintre operatorii din turismul românesc”, a mai declarat Corina Martin, agent de turism.

Cred că este cel mai important motor de promovarea a Litoralului românesc și a întregului turism intern. Aceste vouchere de vacanță sunt esențiale pentru îmbunătățirea ratei de ocupare a hotelurilor din România”, a declarat Iulian Tenie, hotelier.

Potrivit aceluiași studiu, mai bine de 20% dintre respondenți au afirmat că au mers în vacanță după ce au primit aceste vocuhere.

Patru nopți de cazare cu mic dejun. O parte din ele le-am achitat cu voucherele de vacanță. Perioada aceasta sunt ok, de aceea ne-am și ales să venim”, spune o turistă.

Da, vouchere de vacanță. Ale tatălui meu care este și el cu noi. Cinci zile o să stăm. Este super frumos, ne place”, spune o altă turistă.

Mulți turiști susțin că litoralul românesc, mai ales acum, în această vară, este extrem de scump iar dacă nu ar fi beneficiat de aceste vouchere de vacanță nu știu dacă și-ar fi putut permite un concediu la mare.

De exemplu, dacă avem micul dejun, în jur de 200, un prânz și seara”, spune o turistă.

E ok, nu e foarte scump. Nu poți să spui. Acum depinde ce hoteluri alegi, ce preferi”, spune o altă turistă.

Cei mai mulți români, adică mai bine de jumătate, și-au rezervat vacanța de vară, folosind aceste tichete. Peste 30% le-au folosit pentru weekend-urile prelungite, iar 8% pentru un city-break în țară.

În ultimele două-trei săptămâni s-a dublat numărul folosirii acestui mijloc de decontare. Unii care au ales să plătească la momentul check-in-ului pentru rezervările din curent cu vouchere de vacanță, însă există și o altă categorie care a ales să plătească un avans pe baza acestor vouchere pentru rezervările ulterioare pentru lunile iulie și august”, a mai declarat Iulian Tenie, hotelier.

Avem turiști care au venit și au achitat cu vouchere de vacanță. Aceste tichete expiră mâine, pe 30 iunie”, a declarat Andreea Năstase, hotelier.

Voucherele de vacanță pot fi utilizate exclusiv pentru vacanțe în România, iar serviciile trebuie să conțină minimum o noapte de cazare. Pachetul turistic cel mai complet se găsește în agențiile de turism licențiate și poate conține, pe lângă cazare și servicii de masă, balneare, transport și programe turistice opționale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233