dobroge.tv

Live

Canicula, ignorată de unii turiști: plajele din Constanța erau pline la orele prânzului. Medicii atrag atenția asupra efectelor devastatoare ale soarelui

29 iunie 2022
Publicitate

Este cod galben de caniculă la malul mării, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Cu toate acestea plajele au fost pline de turiști chiar și la orele amiezii. Medicii atrag însă atenția că expunerea la razele soarelui în plină zi poate avea efecte devastatoare pentru oameni, în special pentru copii.

În plin cod galben de caniculă mulți turiști stau pe plajă chiar și la orele prânzului. Chiar dacă medicii recomandă ca expunerea la soare să fie făcută cu măsură, acum, în plină zi, sunt foarte mulți oameni atât pe plajă cât și în apa mării, printre care și mulți copii.

Bunică: Cu nepoțelul, da.

Reporter: Nu vă este teamă să îl expuneți acum, în plină zi?

Bunică: Ba da, ne retragem, ne retragem.

***

Reporter: Nu vă este totuși teamă, este caniculă astăzi?

Turistă: Ba da, da nu mai stau mult, mai stau puțin și plec.

Reporter: Văd că sunteți deja bronzată.

Turistă: Puțin.

***

Reporter: De obicei cam cât stați pe plajă?

Turistă: De obicei dimineața, de la 8-9 până la 12. Acum am stat puțin mai mult dar plecăm, nu mai stăm.

Abia se termină prima lună de vară, însă medicii dermatologi spun că deja au văzut efectele statului prelungit la soare.

Am văzut niște arsuri solare ca și cum ar sta în Egipt, într-o croazieră pe Nil. Adică pur și simplu un lambouri de piele care se luau. Am văzut deja două cazuri destul de grave și pe întregul corp”, a declarat Irene Smadea, medic dermatolog.

Copiii sunt cei mai sensibili când vine vorba de expunerea la soare. Medicii recomanda ca cei mici să fie duși la mare în prima parte a zilei și spre seară.

Radiația solară se aducă de-a lungul întregii vieți și dacă apare o boală gravă undeva la 30-40 de ani noi nu știm cât ne-au expus părinții la soare. O mare parte din bolile de sistem imun care sunt și acestea în creștere în țara noastră sunt declanșate și întreținute de soare”, a mai declarat Irene Smadea, medic dermatolog.

Nu sunt feriți de efectele negative ale soarelui nici copiii ținuți sub umbrelă, ori într-un căruț acoperit, spun medicii.

Este tot soare indiferent cât de acoperit ai fi. Doar dacă ești sub niște pereți nu te mai vede soarele. Dar altfel un bebeluș la soare se poate deshidrata extrem de ușor chiar dacă nu face arsuri”, a declarat Eugenia Munteanu, medic de familie.

Avertizarea de cod galben de caniculă rămâne valabilă la malul mării până vineri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233