dobroge.tv

Live

Aeroporturile din Constanţa şi Burgas par din lumi diferite - Kogălniceanu a devenit un aeroport pustiu

25 august 2020
Publicitate

În pandemie și în criză generată de COVID aeroporturile românești se zbat să supraviețuiască. La mare, de exemplu, poți judeca turismul și după cursele aeriene: Kogălniceanu este un aeroport pustiu unde aterizează trei avioane într-o săptămână în timp ce Varna are 10 zboruri ZILNIC, iar Burgas 21.

Avem o mare frumoasă cu plaje de lux, dar şi cu stațiuni încăpătoare. Avem şi un aeroport în Constanţa, pentru ca turiştii să ajungă mai uşor pe litoral. Pentru oricine, asta ar fi reţeta succesului în turism. Doar că în România, este fix pe dos. În cea mai aglomerată lună a anului, august, doar un avion aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Este o cursă de la Londra, o dată pe săptămână. Turiști cât să-i numeri pe degete.

Pe websiteurile proprii, Aeroportul Varna listează 10 curse aeriene care aterizează în zilele de luni de exemplu. Din destinații externe, separat de Sofia. În orașul vecin, Aeroportul Burgas anunță pe internet 21 curse aeriene la aterizare, tot luni.

Constanţa şi Burgas sunt oraşe-port la Marea Neagră, pe care le despart doar 300 de kilometri. Şi, totuşi, par a fi din lumi atât de diferite! La Aeroportul Mihail Kogălniceanu, într-o zi de luni, pista este pustie.

La România nu par să se gândească nici autorităţile române - care nu au nicio strategie pentru promovarea litoralului. Aşa se face că la Aeroportul Mihail Kogălniceanu nu există nici măcar o singură agenţie de turism. În Varna sau Burgas, sunt 40!

Kogălniceanu își întâmpină turiștii fără infrastructură, fără entuziasm şi culmea, chiar şi fără un autocar special pentru pasageri, care să lege aeroportul de oraş. În timp ce noi avem un singur aeroport pe litoral, şi acela mai mereu gol, bulgarii îşi întâmpină turiştii la Varna de unde se ajunge foarte uşor în staţiunile Balcik şi Nisipurile de Aur. Criza transportului aerian românesc este departe de-a se sfârși.

Secretul bulgarilor pentru dezvoltarea aeriană e simplu: au pus la conducere manageri străini, în acest caz, germani. Din 2006, ambele aeroporturi, Varna şi Burgas, au fost concesionate pe 35 de ani unei companii nemţeşti.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233