dobroge.tv

Live

Faţa urâtă a Constanţei - cea mai modernă scenă de pe litoral, uitată în buruieni, mizerie și ruine

25 august 2020
Publicitate

Buruieni, mizerie și ruine - așa arată Teatrul de Vară din Mamaia. Scena pe care s-au desfășurat cele mai importante spectacole de pe litoralul românesc este acum în paragină. De-a lungul timpului s-au făcut numeroase expertize și s-au luat în calcul proiecte de reabilitare, dar până acum autoritățile nu au luat nicio măsură concretă.

S-a tras cortina peste ceea ce odinioară era cea mai modernă scenă de pe litoral. De ani de zile, una dintre clădirile emblematice ale Constanței zace în uitare.

Gazdă a Festivalului Mamaia, a sute de spectacole de teatru și balet sau concerte, Teatrul de Vară a rămas în memoria publicului și a artiștilor ca un simbol al culturii. Localnicii își amintesc cu nostalgie de vremurile în care, vară de vară, participau la reprezentații unice în țară.

Inaugurat în august 1963, teatrul de vară era cel mai modern din țară. Arhitecţii au proiectat o clădire originală, cu locuri de parcare şi zone de agrement

În prezent, clădirea ascunsă între buruieni abia se observă, printre terase și hoteluri. Turiștii care vin acum la mare nu își amintesc de perioada de glorie a teatrului, dar și-ar dori să se redeschidă și să participe la spectacole.

Teatrul de vară a funcționat până în anul 2013. În 2014 au apărut zvonuri că va fi demolat. În 2019, Consiliul Județean a spus că va începe un proiect de reabilitare. Însă, până când vor fi demarate lucrările pentru a restaura celebra clădire, teatrul de vară din Mamaia rămâne încă una dintre clădirile-fantomă de pe litoral.

Clădirea a fost dată în administrare Consiliului Județean. Contactați de echipa Dobrogea TV, reprezentanții au refuzat să dea un punct de vedere referitor la ce se va întâmpla cu teatrul de vară.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233