dobroge.tv

Live

Povestea cinematografului Albatros: de la cel mai iubit loc de vizionat filme de pe litoral, la club de fiţe, apoi groapă de gunoi

29 august 2020
Publicitate

Club de fițe, apoi groapă de gunoi. Aceasta este povestea cinematografului Albatros, din stațiunea Mamaia. Cândva unul dintre cele mai mari cinematografe în aer liber, fosta atracție de pe litoral zace acum în uitare. Turiștii care vin acum la malul mării nu își mai amintesc mare lucru despre ceea ce odată era cel mai iubit loc de vizionat filme de pe litoral.

O groapă de gunoi, în centrul stațiunii Mamaia. Asta a ajuns vestitul cinematograf în aer liber Albatros. Printre ambalaje și peturi, se observă câteva canapele uitate, pe care până nu de mult dansau celebritățile care veneau în clubul care i-a luat locul.

Ultimul film a rulat la Albatros în anul 2008. Ulterior, spațiul a fost închiriat unei firme din Bucureşti, a fost transformat în club şi acum zace în mizerie. Scaunele au fost demontate, ecranul uriaş a fost demolat şi acum este doar o groapă de gunoi. Oamenii care vin acum la mare nu știu că în locul uriașului depozit de gunoaie, cândva era cel mai iubit cinematograf.

Au apus anii în care imensul ecran strângea turiștii la un film bun, seară de seară. Au apus și anii în care cinematograful a fost transformat într-un club de fițe, unde se dădeau petreceri exclusiviste. Astăzi, a rămas doar un focar de infecție, în centrul celei mai scumpe stațiuni de pe litoral. În prezent, terenul figurează ca fiind administrat de RADEF RomâniaFilm. Însă compania a intrat acum mulți ani în insolvență și ...nu mai există.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233