dobroge.tv

Live

Constanța începe treptat să aibă, din nou, un spital de Boli Infecțioase. A fost deschisă o altă secție a unității medicale: ''Are funcționale 23 de paturi''

27 iulie 2022
Publicitate

Spitalul de Boli Infecțioase se redeschide treptat. Cea de-a doua secție destinată adulților a fost redată pacienților. Dacă inițial, unitatea medicală nu putea să primească pacienți infectați cu SARS-CoV2, acum parterul spitalului s-a transformat în secție COVID. Astfel, în acest moment unitatea spitalicească are o capacitate de 91 de paturi, iar în curând, se va redeschide și o parte a secției de Pediatrie.

Constanța începe treptat să aibă, din nou, un spital de Boli Infecțioase. Concret, o altă secție a unității medicale care a ars anul trecut, a fost redeschisă.

„S-a redeschis cea de-a doua secție de Boli Infecțioase Adulți. Ea este denumită Secția de Boli InfecțioaseIAdulți. Are funcționale 23 de paturi”, a declarat dr. Claudia CAMBREA, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

În scurt timp, ar urma să se redeschidă și o secție pentru copii. Acum se fac ultimele lucrări de reabilitare. Când va fi gata, aceasta va avea o capacitate de 17 paturi.

Inițial, spitalul nu putea să primească pacienți infectați cu SARS-CoV2. Acum, însă, există și o secție COVID.

„Prima secție redeschisă care este la parter, Secția II adulți, cu 19 paturi, începând cu data de 22 a devenit secție covid. În acest moment, din cele 19 paturi, 11 sunt ocupate", a precizat dr. Claudia CAMBREA, manager Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Cu toate acestea, în Spitalul de Boli Infecțioase nu pot fi tratați pacienții cu forme grave ale infectării cu noul coronavirus pentru că nu există secție de ATI. Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în ultima perioadă atât în municipiu cât și în județul Constanța.

„Dacă vorbim de municipiu urmează să atingă mâine cifra de 7, astăzi este 6, 99, iar pe județ, incidența este undeva în jurul valorii de 5”, a spus Tudorel ENE, purtător de cuvânt DSP Constanța.

În ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost înregistrate 500 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233