dobroge.tv

Live

Parcarea gratuită doar pe timpul nopții, măr al discordiei. Unii hotelieri şi turişti sunt nemulţumiţi, alţii o consideră o măsură bună: ''Ne-am dorit să fie ca la Mangalia''

27 iulie 2022
Publicitate

Deși părea o veste bună, parcarea gratuită doar pe timpul nopții îi nemulțumește pe unii hotelieri și turiști. Aceștia susțin că Mamaia ar fi trebuit să funcționeze ca restul stațiunilor din Mangalia, unde administrația a hotărât ca parcarea să fie gratis nonstop pe toată perioada sezonului. De cealaltă parte, alții se mulțumesc și cu puțin și spun că și gratuitatea parțială este bună, decât deloc.

De seara trecută de la ora 19.00 parcarea în municipiu și Mamaia este gratuită pe timpul nopții. În urma adoptării proiectului, atât turiștii, cât și constănțenii își vor parca mașinile în zona 0 din stațiune, ori din oraș cu doar 38 de lei pe zi față de 96 de lei cât era până acum. Însă, chiar și așa, gratuitatea parțială nu este cea mai bună soluție, susțin unii hotelieri.

„Nu asta ne-am dorit, noi ne-am dorit să fie ca la Mangalia parcarea pe cât a mai rămas pe sezonul estival în Mamaia, să fie gratuită. Dacă domnii din consiliul local sau primarul n-au înțeles treaba asta, nu știu care va fi reacția. Deja au început să apară bancuri, anecdote că se va face plajă noaptea și ziua vor urca în mașini și pleacă acasă, adică se putea face un efort pentru o lună și jumătatea cât a mai rămas să fie parcarea gratuită în condițiile în care se vorbește se o anumită cădere a stațiunii Mamaia”, a declarat Nicolae BUCOVALĂ, prim-vicepreședinte FTPR.

Nici turiștii nu sunt mulțumiți de această variantă. Și-ar fi dorit ca parcarea în stațiune să fie gratuită. Nu li se pare normal ca atunci când vin pe litoral să mai scoată bani din buzunare și pentru parcare, mai ales că în ultima perioadă mai toate s-au scumpit, iar pentru mulți fiecare bănuț contează.

„Mi se pare de prost gust să iei 96 de lei pe parcare, după peste două săptămâni 38 lei pe 10 ore, turistul ar trebui să beneficieze de gratuitate că vine la hotel, din moment ce se cazează”, este de părere un tânăr.

Sunt, însă, și operatori economici care consideră că această măsură adoptată de consilieri este bună. Speră ca măcar acum, în ultimul ceas, să vină mai mulți turiști în stațiunea Mamaia, iar astfel sezonul estival, cât a mai rămas din el, să poată fi salvat. La unele unități de cazare telefoanele au început deja să sune încă de dimineață, susțin unii hotelieri.

„Mai bine mai târziu decât niciodată, avem zâmbetul pe buze, sperăm să fie bine de acum încolo. E o idee bună, deci cum s-a întâmplat această chestie deja a început să crească rezervările la hotel și pe plajă a început să se înmulțească lumea. Ieri erau 100 de șezlonguri acum am 150 pentru că vă dați seama să plătească 100 de lei pe zi era greu”, a spus Răzvan CHIȚAN, manager hotel.

„Mulți turiști se plângeau de faptul că trebuiau să plătească parcarea. Cu siguranță este o metodă bună”, a spus Elena DRĂGHICI, manager hotel.

Și unii turiști, dar și constănțeni susțin că într-o stațiune trebuie să fie percepută o taxă, iar prețul care a fost stabilit în prezent este unul decent.

„E ok. Față de prețurile care au fost, 38 de lei nu e mult, e ok”, „Este normal, oriunde în Europa se plătește. Din ce știu în Viena noaptea nu se plătește, dar pe timp de zi plătești”, sunt de părere doi turişti.

„Mi se pare că e o măsură ok, pentru că eu una dacă aș fi turistă și mi-aș lua un sejur în Mamaia nu mi-ar plăcea să plătesc parcarea, era destul de ridicată suma. E mai bine așa, zic eu”, a spus o costănţeancă.

Mamaia dispune la acest moment de 24.000 de locuri de cazare, un număr de aproape patru ori mai mare decât locurile de parcare disponibile, iar din cele 7.000 de locuri de parcare din stațiune, doar aproximativ 1.200 sunt închiriate de către hotelieri. În urma deciziei luate de către consilieri parcarea va fi gratuită în fiecare seară în intervalul orar 19.00-9.00 până pe 31 decembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233