dobroge.tv

Live

Emoții pentru absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale ''Amiral Ion Murgescu''. ''Mi-a plăcut foarte mult milităria. Am simțit că acolo îmi este locul''

28 iulie 2022
Publicitate

Emoții au avut și absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Cu toții sunt mândri că au terminat o școală de prestigiu, care le va da posibilitatea să urmeze o carieră în domeniul militar. Sunt plini de speranță și spun că au ales această meserie pentru că iubesc uniforma și vor să-și apere țara cu mândrie. Îi așteaptă acum un nou drum, o nouă „misiune” , un nou „pas” spre un viitor mai bun. Mândri de copiii lor au fost și părinții care au asistat de pe margine la festivitate.

Au fost doi ani grei, cu multe încercări și provocări pentru cei 87 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale. Andreea Truțescu este una dintre șefele de promoție. Spune că a fost o zi emoționantă atât pentru ea, cât și pentru colegii ei.

„La început a fost destul de dificil să ne acomodăm cu tot ce înseamnă militărie, tot ce înseamnă defilare, pas militar, tot regulamentul în sine. A fost o provocare pentru toți”, a spus Andreea TRUȚESCU, șefă de promoție Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” .

În drumul său spre o carieră militară au fost părinții ei, dar și cadrele didactice. I-a plăcut uniforma încă de mică. Deși recunoaște că la început a fost dificil, a reușit să se acomodeze imediat. Deși este una dintre puținele fetele de la școala miliară susține că pasiunea pe care o are pentru această meserie a făcut-o să treacă peste toate obstacolele.

„Mi-a plăcut foarte mult milităria. Am avut exemple și în familie de militari și am simțit că vreau să încerc să văd și eu cum este milităria în general. Și am simțit că acolo îmi este locul”, a mai spus Andreea TRUȚESCU, șefă de promoție Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Și Viorel a fost premiat tot pentru rezultatele obținute în cei doi ani de studiu. A reușit să termine școala militară cu media 9.17.

„Cei doi ani pot spune că nu au fost nici grei și nici ușori. Însă, pot spune că am făcut față cu bine tuturor provocărilor”, a spus Viorel MOISE, absolvent Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Tânărul maistru militar clasa a V-a își dorește să lucreze cât mai repede pe o navă. A ales acest drum pentru că vrea să aibă o carieră de succes. Visează să muncească pe fregata „Regina Maria”. Și asta pentru că el consideră că la bordul ei va avea cu singuranță ce învăța.

„Implică foarte mult curaj. Factorii are acționează asupra unui marinar sunt atât vremea, cât și ajutorul echipajului”, precizează Viorel MOISE, absolvent Școala Militară de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Șefii de promoție au fost în total trei fete și patru băieți. De pe margine părinții, dar și rudele elevilor au privit emoționați festivitatea.

Promoția 2022 a fost numită denumită onorific „Încoronarea de la Alba Iulia – 100”.

„Se spune că adevărata măsura a iscusinței unei marinar nu este dată de felul în care navigă prin apele limpezi, ci prin felul în care reușește să strunească furtuna. Pretindem de la dumneavoastră curaj fizic și vă cerem să vă păstrați mereu intactă una dintre cele mai valoarea virtuți: integritatea morală”, a declarat cdor. Nicu CHIREA, comandant Școala Militară de Maștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

„Sunt sigur că sunteți pregătiți din toate punctele de vedere toți cei care ați ales să optați pentru o carieră militară: să apărați țara și frontierele ei maritme, să duceți mai departe gloria și tradițiile de luptă ale marinei militare române”, a declarat Vergil CHIȚAC, primarul municipiului Constanța.

În cadrul ceremoniei, 76 de absolvenți au primit gradul de maistru militar clasa a V-a, iar 11 au primi gradul de agent de poliție.

„Profesia dumneavoastră nu este una simplă pentru că necesită pasiune, multă muncă, cunoștințe aprofundate și bineînțeles dorința de formare continuă”, a declarat contraamiral Mihai PANAIT, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

Cei 87 de absolvenți vor fi încadrați în unități din Forțele Navale, respectiv în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233