dobroge.tv

Live

Constănțeni cu care ne mândrim! Lavinia-Georgiana a câștigat Premiul „Tânărul Ambasador al României” pentru anul 2022

Constănțeni cu care ne mândrim! Lavinia-Georgiana a câștigat Premiul „Tânărul Ambasador al României” pentru anul 2022
29 iulie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Lavinia Georgiana Marcu, studentă în cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius” din Constanța, a câștigat Premiul „Tânărul Ambasador al României” pentru anul 2022.

Cea de-a treia ediție a concursului „Tineri ambasadori ai României”, dedicat studenților și masteranzilor din țară și din străinătate, a fost organizată de Arhivele Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe în perioada martie-iulie 2022. Tema ediției din acest an a fost „160 de ani de diplomație română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”.

Participanții au fost invitați să se transpună în situația unui ambasador al României, care pregătește un discurs pe care urmează să îl susțină în cadrul unui moment relevant (recepție diplomatică, reuniunea unei organizații multilaterale, Reuniunea Anuală a Diplomației Române, un eveniment organizat de un think tank sau de mediul academic din țara de reședință etc.).

În urma desfășurării probei scrise și a probei de interviu din cadrul celei de-a treia ediții a proiectului propus de Arhivele Diplomatice, a atentei evaluări din partea membrilor juriului, câștigătoarele Premiului „Tânărul ambasador al României” pentru anul 2022, cu tema „160 de ani de diplomație română modernă în viziunea tinerilor de astăzi”, au fost desemnate ex aequo LAVINIA-GEORGIANA MARCU și ANTONIA-LAURA PUP”, se arată pe pagina de Facebook a Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Structura discursului evaluat în cadrul probei scrise, interesul pentru relațiile internaționale și istoria contemporană, pasiunea pentru cercetare, coerența ideilor expuse în cursul interviului, precum și susținerea afirmațiilor prezentate și dialogul purtat cu membrii juriului au constituit principalele argumente ale acestei decizii.

Cele două câștigătoare – LAVINIA-GEORGIANA MARCU, studentă la Facultatea de Istorie și Științe Politice a Universității „Ovidius” din Constanța și ANTONIA-LAURA PUP, studentă la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a Universității de Vest din Timișoara - au dovedit calități oratorice, spirit analitic și capacitate de sinteză, cu includerea în lucrările prezentate a reperelor importante din istoria diplomației române, dar și a priorităților de acțiune ale politicii externe românești, ceea ce demonstrează atât o documentare minuțioasă, cât și o înțelegere a dinamicii relațiilor internaționale actuale”, se mai arată pe pagina de Facebook a Arhivelor Diplomatice ale Ministerului Afacerilor Externe.

Câștigătoarele concursului vor fi invitate la o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe în cursul lunii septembrie, în contextul marcării Zilei Diplomației Române.


Sursă foto: Facebook

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233