dobroge.tv

Live

Weekend aglomerat de Sfânta Maria, pe litoral. Sunt așteptați peste 120.000 de turiști - tarifele pornesc de la 250 lei/pe noapte pentru stațiunea Mamaia

08 august 2022
Publicitate

Peste 120.000 de turiști sunt așteptați weekend-ul viitor pe litoral. Sărbătoarea Sfintei Marii, dar și vremea bună vor aduce mulți români la malul mării. Majoritatea hotelierilor se bucură de un grad de ocupare aproape de 100% pentru zilele următoare, iar la unele unități de cazare nu se mai găsesc camere de la sfârșitul lunii iunie pentru perioada 13-16 august. Tarifele pornesc de la 250 lei pe noapte pentru stațiunea Mamaia și de la 211 lei pentru sudul litoralului.

A devenit deja o tradiție petrecerea zilei de Sfânta Maria la malul mării. Luni dimineață au ajuns deja turiștii care se vor relaxa și distra până la sfârșitul săptămânii.

„Deocamdată suntem în recunoaștere, după drum. Venim de la 330 de kilometri. Vrem să mergem la cluburi, nu am mai fost în Mamaia de 6-7 ani, s-au schimbat multe pe aici”, a spus un turist.

Weekend-ul care urmează se anunță a fi cel mai aglomerat de la începutul sezonului estival.

„Se anunță a fi un weekend aglomerat. Noi, în momentul acesta, mai avem disponibilități, dar sunt pe cale să se termine camerele, cel puțin în stațiunile din sud. În Mamaia mai găsim camere. Credem că vor fi peste 120.000 de turiști pe întreg litoralul”, a spus Ștefan NECULA, manager agenție de turism.

Tarifele pornesc de la 250 lei pentru stațiunea Mamaia și de la 211 lei pentru sudul litoralului. La un hotel de trei stele, de pildă, o cameră dublă pe noapte cu mic dejun inclus este în jur de 500 de lei în această perioadă, iar rezervările au fost făcute și cu câteva luni înainte.

„În ceea ce privește hotelul nostru, încă de acum o lună de zile am închis rezervările pentru acest weekend. Cu alte cuvinte, suntem la capacitate de 100% pentru acest weekend prelungit cu Sfânta Maria”, a spus Iulian TENIE, manager hotel.

„Hotelul este rezervat în proporție de 100%. Prețurile variază între 480 și 530 lei pe noapte pe cameră cu mic dejun inclus”, a spus Oana TĂNASE, manager hotel.

Distracția este principala atracție de pe litoral. Plaja, cluburile, terasele, Satul de Vacanță sau Ziua Marinei sunt doar câteva dintre atracții. Mai mult decât atât, operatorii din turism le-au pregătit oamenilor diverse surprize: spectacole, fanfară, focuri de artificii, dar și mâncare delicioasă.

„Avem mereu surprize, avem evenimente pe terasă în fiecare weekend, avem formație live care cântă, live cooking și cu siguranță vom avea surprize pentru oaspeții noștri și weekend-ul care vine”, a spus Costina CIORBARU, reprezentant hotel.

Pe 15 august, nu mai puțin de 2,2 milioane de români își serbează onomastica, dintre care 1,8 milioane sunt femei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233