dobroge.tv

Live

Constănțenii care locuiesc în Tomis II, terorizaţi de un grup de tineri. În fiecare seară, aceştia lasă un morman de gunoaie: ''Fac mizerie și gălăgie de nesuportat''

09 august 2022
Publicitate

Resturi de mâncare, ambalaje, pet-uri sau mucuri de țigară. Este imaginea cartierului Tomis II din Constanța. Cei care locuiesc în zonă spun că sunt deranjați în fiecare seară de către un grup de tineri care lasă în urma lui mormane de gunoaie. Deși zona este igienizată periodic fie de către echipele municipalități, fie de constănțenii care stau aici, totuși această poveste pare fără sfârșit.

„Cred că este vopsea amestecată cu nisip și scoici. Cred că a fost pusă intenționat de cineva ca să nu se mai așeze tinerii care vin seară de seară aici și fac o grămadă de mizerii”, spune un constănţean.

Este o măsură extremă pe care locuitorii cartierului Tomis II au luat-o împotriva unui grup de tineri care în fiecare seară își petrec ore bune printre blocuri. Nu-i interesează deloc faptul că se află într-un spațiu public. Cei care locuiesc aici spun că în văd aproape în fiecare seară cum sparg semințe și aruncă pe jos cojile. Mai grav este că, nu de puține ori, i-au văzut chiar în timp ce consumau alcool. Ba mai mult, oamenii se plâng că fac și gălăgie până târziu.

Constămțenii care locuiesc în Tomis II s-au săturat efectiv de acest grup. Au ajuns la disperare și nu mai știu cum să gestioneze această situație. Echipele municipalității curăță periodic zonă, însă chiar și așa în fiecare dimineață parculețul este umbrit de gunoaie. Așa că oamenii merg și strâng ei deșeurile lăsate în urmă de acești tineri.

Aici în fiecare seară se strânge un număr mare de tineri care fac mizerie și gălăgie de nesuportat. Gălăgie, fumează, acum o lună erau niște cărți lăsate de cineva, le-au dat foc, mai mult, au vandalizat toate coșurile de gunoi cu diferite inscripții mai puțin ortodoxe ca să spun așa”, a spus Costel COVACI, locuitor cartier Tomis II.

„Educația! Prima dată educația trebuie rezolvată. Asta e democrația, pe care tot tineretul a făcut-o. Credeți că înainte așa era?”, spune un locuitor din zonă.

Însă, cojile de semințe și peturile nu sunt singurele gunoaie pe care le găsesc aruncat în parc. Pe lângă acestea, localnicii susțin că au mai găsit și ambalaje de hârtie, resturi de mâncare și mucuri de țigară.

„În zonă locuiește o profesoară care e la pensie și des o văd că face curățenie și chiar și ea spunea că nu știe ce să mai facă, am înteșes că ea a încercat să sune la Poliția Locală, cert este că ceva trebuie să se facă, că în felul ăsta nu e ok”, a adăugat Costel COVACI, locuitor cartier Tomis II.

Au încercat de nenumărate ori să le atragă atenția, dar de fiecare dată s-au lovit de repulsii și un limbaj neadecvat.

„Am încercat să iau legătura odată cu unul dintre ei. Bineînțeles că vorbesc foarte urât. Genul ,,ce vrei bă?”, ,,ce ai cu noi, lasă-ne în pace?” , ,,cine ești tu să ne spui ce să facem?”. La un moment dat a venit tatăl unei fete de aici din zonă și-a cerut el scuze pentru ei, dar a doua zi era la fel”, a precizat Costel COVACI, locuitor cartier Tomis II.

Am încercat și noi să luăm un punct de vedere de la autoritățile locale, însă până la finalul programului nu am primit niciun răspuns.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233