dobroge.tv

Live

Vremea nu a fost astăzi potrivită pentru plajă, însă a fost perfectă pentru iubitorii de kitesurfing. ''Trebuie să fii disciplinat, să ai răbdare și să fii mereu foarte calm''

10 august 2022
Redactia DTV
Publicitate

Vântul puternic de astăzi a însemnat o zi în minus de intrat în mare pentru unii, însă pentru alții a fost ingredientul perfect pentru o distracție pe cinste. Iubitorii de kitesurfing au împânzit cerul cu zmeie colorate pe o plajă din Constanța. Și pentru că în acest sport curajul trebuie să vină la pachet cu disciplina, pasionații de kite s-au pregătit corespunzător. Este o activitate frumoasă, însă destul de costisitore. Doar echipamentul complet poate depăși 3.000 de euro.

Vremea nu a fost astăzi potrivită pentru plajă, însă a fost perfectă pentru iubitorii de sporturi nautice. Zeci de turiști, dar și constănțeni au ieșit în larg pentru a face kitesurfing.

Este o senzație unică atunci când reușești să faci tot felul de acrobații în apă – spun tinerii pasionați de adrenalină. Cu cât vântul bate mai puternic, cu atât aceștia se pot ridica cât mai sus, iar săriturile ies spectaculoase.

„E o zi rară în Constanța pentru că avem astăzi și vânt pentru kitesurfing și valuri. Trăiesc pentru sporturile astea. Să le practic în orașul natal e ceva de vis. Înainte credeam că trebuie doar să pleci în vacanțe, dar ține vremea și cu noi pe litoral”, a spus un constănţean.

Darian a început orele acum câteva săptămâni, iar miercuri a ieșit pentru a cincea oară pe mare. S-a îndrăgostit imediat de acest sport, deși recunoaște că mai are multe de învățat până să ajungă să se simtă stăpân pe propriile forțe mai ales când vântul bate cu putere.

„Momentan nu pot să zic că am trăit niște senzații așa de tari și sincer, când simt cum bate vântul. Nu pot să zic că este foarte greu, dar trebuie să fii disciplinat, să ai răbdare și să fii mereu foarte calm”, spune Darian.

„Nu este chiar foarte greu să te acomodezi, adică condițiile de azi sunt puțin periculoase, dar nu intrăm chiar la început în condiții de genul. Dar, de exemplu, elevul meu care are deja câteva ore, intrăm împreună, stăm în siguranță, intrăm într-o zonă unde nu sunt valuri, digurile ne oferă și posibilitatea să scăpăm de valuri”, a spus Ștefan PERȘI, instructor kitesurfing.

Și costurile sunt pe măsura curajului. Ca să poți să stăpânești un zmeu pe mare, trebuie să investeşti câteva sute, poate mii de euro. Ora de kitesurfing costă 300 lei. Și echipamentul este costisitor.

„Un echipament complet înseamnă zmeu, cu bară, cu placă, cu haine de neopren. Se ajunge undeva pe la 3.000-4.000 de euro, dacă îți iei și două zmeie. Ar fi bine să ai mai multe zmeie, cu cât e vântul mai tare, iei un zmeu mai mic, cu cât e mai slab vântul, iei un zmeu mai mare”, a precizat Ștefan PERȘI, instructor kitesurfing.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Nu este periculos dacă sunt respectate indicațiile instructorilor și nu trebuie să ai abilități fizice. Tot ce trebuie să știi este să înoți și să nu-ți fie frică de apă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233