dobroge.tv

Live

Mii de turişti vin pe litoral în acest weekend prelungit de Ziua Marinei. Mulți dintre constănțeni preferă, însă, să plece într-o scurtă vacanță la munte, în Deltă ori în străinătate

10 august 2022
Publicitate

În weekend-ul prelungit de Sfânta Maria litoralul românesc este cel mai căutat loc de distracție. Cu toate acestea, mulți dintre constănțeni preferă să plece într-o scurtă vacanță la munte, în Deltă, ori în străinătate. Agențiile de turism spun că numărul acestora practic s-a dublat față de anii trecuți.

Turiștii urmează să vină în număr foarte mare pe litoral în acest weekend prelungit de Ziua Marinei. În schimb, mulți dintre constănțeni au ales să își petreacă vacanța în altă parte decât acasă.

„Cei din Constanța weekend-ul acesta pleacă peste tot în țară pentru că este accesibilitatea foarte bună, dar Bulgaria, Grecia și Istanbulul sunt pricipalele opțiuni datorită apropierii, într-un număr mare”, a declarat Cristian BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism.

Chiar dacă nu sunt foarte multe zile libere, există mulți constănțeni care au vrut să își petreacă scurta vacanță în străinătate.

„Cele mai căutate în perioada aceasta au fost clar sejururile și acolo clar păachetele sunt de la 500 - 600 de euro, cu bilet de avion inclus, cele mai ieftine. Iar, când discutăm despre city-break-uri, aici s-au modelat în funcție de solicitări. Au fost marea majotirate cazări la hoteluri de trei și patru stele hoteluri în orașele mari”, a precizat Cristian BĂRHĂLESCU, manager agenție de turism.

De asemenea, constănțenii care vor să se relaxeze câteva zile la munte vor plăti pe cazare cam la fel ca un turist aflat la malul mării.

„Cumva sunt tarife similare cu litoralul nostru, adică undeva trei stele, între 300-400 de lei pe cameră, patru stele cam între 400 și 500 de lei pe cameră”, a spus Aurelian MARIN, director agenție de turism.

De Ziua Marinei, mulți turiști dar și constănțeni spun că vor să meargă să urmărească defilarea navelor militare.

„E o zi încărcată acolo care ai ce vedea. Noi cam în fiecare an venim. Noi avem, chiar făcusem o socoteală zilele acestea, noi avem vreo 30 de ani de când venim numai la mare”, a spus

Potrivit agențiilor de turism, numărul constănțenilor care au decis să plece în vacanță în această perioadă aproape că s-a dublat față de anii trecuți.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233