dobroge.tv

Live

Steag roşu pe litoralul românesc. Salvamarii luptă cu valurile şi cu ignoranţa turiştilor. ''Nu vor să înțeleagă... Ei au venit la mare să facă ce vor''

10 august 2022
Publicitate

Steagul roșu a fost și astăzi arborat pe aproape întreg litoralul românesc. Ceea ce înseamnă că înotul este interzis, adică nimeni nu are voie în apă. La primele ore ale dimineții, mulți dintre turiști au înțeles pericolul și nu s-au apropiat nici măcar de mal. Însă, la amiază, unii dintre ei au intrat în mare. Părinți cu copii sau tineri, cu toții s-au distrat în valuri în ciuda semnalelor și avertismentelor salvamarilor. Nu puține au fost persoanele care au ignorat total indicațiile salvatorilor.

„Atenție! Steagul roșu este arborat. Supravegheați în permanență copii și nu intrați în mare”. Acesta este mesajul care s-a auzit în această dimineață pe o plajă din Constanța. În încercarea de a le atrage atenția turiștilor, salvamarii au patrulat toată ziua pe întreg litoralul românesc. Pe orice plajă ai fi mers, cu siguranță ai fi auzit strigătele și fluierele salvatorilor.

“Este steagul roșu arborat încă de la primele ore ale dimineții. Încercăm să-i avertizăm pe toate căile că este pericol de înec. Sperăm să înțeleagă”, a spus Gabi CULEA, șeful salvamarilor din Mamaia.

Însă, marea pe cât este de fascinantă pe atât este de periculoasă. Chiar dacă afară temperaturile sunt ridicate, pe litoral este Cod Galben de vânt. Ba mai mult, și salvamarii susțin că miercuri curenții au fost extrem de puternici. Acesta este și motivul pentru care la foișoare a fost arborat steagul roșu.

„Acum este foarte multă lume. Nu vor să înțeleagă. Sperăm să nu se aventureze și să fie într-o situație în care să nu se mai poată interveni, salva”, a precizat Gabi CULEA, șeful salvamarilor din Mamaia.

“Astăzi este groaznic, groaznic. Îi rog pe toți să nu intre în apă”, a spus Nicu SERAFIM, șeful salvamarilor din Costinești.

Și valurile sunt mari. În Costinești de pildă, salvamarii spun că acestea ating și cinci metri înălțime. Periculos este și la mal.

Situația este aceeași pe întreg litoralul românesc. Iar dacă la primele ore ale dimineții turiștii nu au intrat deloc în mare, la prânz unii n-au mai ținut cont de nimic.

“Cu copiii, își pun încrederea în gonflabile, saltele, colace, dar degeaba. Pur și simplu nu-i interesează. Ei au venit la mare să facă ce vor”, a spus Emanuel CONSTANTIN, salvamar.

Au fost, însă, și oameni precauți și ascultători. Așa că s-au bucurat de soare de pe șezlong sau cearceaf.

Steagul roșu este arborat de câteva zile pe plajele de pe litoral. În fiecare zi, salvamarii fac în continuare eforturi mari pentru a-i ţine pe turişti departe de apă.

Pe plajele din Constanța și Mamaia sunt și panouri informative cu semnificația steagurilor. Dacă este arborat cel roșu atunci scăldatul este interzis, dacă este galben înotul nu este recomandat decât profesioniștilor, iar dacă steagul este alb cu negru în zonă este permis doar accesul ambarcațiunilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233