dobroge.tv

Live

Ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei, pe Fregata ''Regele Ferdinand''. Cei care vor să urce la bord și să vadă portul de pe puntea navei de război, o vor putea face sâmbătă

10 august 2022
Publicitate

Se fac ultimele pregătiri pentru Ziua Marinei care e sărbătorită în fiecare an de Sfânta Maria. Navele-simbol ale Marinei Române vor fi deschise publicului. Printre ele se află și Fregata „Regele Ferdinand”. Nava amiral a flotei de război, se pregătește pentru defilarea din largul mării.

Fregata „Regele Ferdinand” este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaţionale în teatrele de operaţiuni marine. Armamentul navei este alcătuit din tun super-rapid de 76 mm, instalații de lansare torpile, sistem de comandă asistat de calculator, instalații de bruiaj pasiv, sisteme de luptă electronică și nouă sisteme radar.

O zi din viaţa unui marinar militar nu se încheie după opt ore de muncă. Pentru ei, tura începe dimineaţa şi se termină a doua zi. Noaptea, marinarii sunt pe poziţii la orice oră şi cu toate că oboseala se adună, ritmul activ îi face să uite că stau la serviciu 24 de ore. Militarii sunt foarte mândri de misiunile lor.

"Cea mai importantă şi provocatoare misiune a fost participarea la Operaţia Atalanta, de luptă împotriva pirateriei în Golful Aden şi pe coastele Somaliei. Depărtarea de casă, condiţiile hidro-meteo din raionul în care s-au desfăşurat acţiunile navei au fost cele care ne-au provocat”, a spus cdor. Victor DUREA, comandant Fregata „Regele Ferdinand”.

Ioana Brumă este una dintre puținele femei de la bordul navei-amiral din Marina Militară a României. Are doar 26 de ani și deja o carieră de invidiat. Ea se ocupă de comunicațiile militare la bordul navei și știe un singur lucru: dacă la birou poți greși câteva hârtii, pe mare o eroare poate costa viețile a peste 200 de oameni.

„Atunci când suntem pe mare comunicațiile sunt critice şi avem comunicaţii prin satelit, trebuie să mă ocup tot timpul să avem conexiune satelitară astfel încât să putem să vorbim cu alte nave sau acasă, cu unităţile, eşaloanele superioare”, a spus Ioana BRUMĂ, aspirant.

Acum fregata se pregătește pentru Ziua Marinei. Cei care vor să urce la bord și să vadă portul de pe puntea navei de război, o vor putea face sâmbătă la Ziua Porților Deschise. Acum, echipajul face ultimele pregătiri.

"Nu trebuie să lăsăm nimic să arate nelalocul lui. De Ziua Marinei totul trebuie să fie impecabil”, a spus Nicușor STANCIU, șeful echipajului Fregata „Regele Ferdinand”.

„Navele vor defila din zona Cazinoului până la Midia şi înapoi. Îi invităm pe toţi românii să fie alături de noi la sărbătorirea Zilei Marinei Române, cea de-a 12-a ediţie”, a spus col. Cornel PAVEL, purtător de cuvânt Forțele Navale Române.

Din 2005 până acum, Fregata „Regele Ferdinand” a mai participat la sute de misiuni NATO în apele Mediteranei, pentru combaterea terorismului și a traficului ilegal.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233