dobroge.tv

Live

Festin culinar la „blocul milionarilor” din Mamaia: o parte dintre agricultorii dobrogeni s-au bucurat de mâncare și muzică

11 august 2022
Publicitate

A fost din nou petrecere cu fast seara trecută la „blocul milionarilor” din stațiunea Mamaia. O parte dintre agricultorii dobrogeni au uitat preț de câteva ore de secetă și s-au bucurat de specialități culinare și de muzică de bună calitate.

Fructele de mare și peștele au fost preparatele cele mai apreciate la evenimentul care a avut loc pe șantierul unde va fi construit așa numitul „bloc al milionarilor” din Mamaia Nord. Specialitățile culinare au sfârâit pe plită, iar degustătorii au savurat fiecare fel de mâncare pregătit chiar la fața locului. Chefii bucătari le-au pregătit astfel încât să încânte și cele mai pretențioase papile gustative.

„Avem patru preparate. Avem la degustare un somon marinat de mine 90 de zile care vine servit cu un prosecco, avem midii de Marea Neagră pe care le vom servi cu un vin roze, niște frigărui de creveți aromatizate cu o coajă de lămâie, ulei aromatizat cu usturoi”, a declarat Iulian Olaru, chef bucătar.

De la eveniment nu au lipsit nici preparatele din carne.

Avem o ceafă de mangalița servită cu un cartof zdrobit pe plită și brânză rasă, nelipsita brânză rasă”, a mai declarat Iulian Olaru, chef bucătar.

Și cum de lângă apetisantele preparate nu avea cum să lipsească o băutură de bună calitate, cei prezenți au putut gusta vinuri produse de una dintre cramele de prestigiu dobrogene. Indiferent că vorbim de alb, roșu sau roze, fiecare vin a fost servit în funcție de fel de mâncare pregătit de bucătari.

„Vin alb-carne albă, vin roșu-carne roșie sau un vin mai slab extractive-cu o carne cu o textură mai ușoară sau un vin alb mai extractiv cum este Chardonnay-ul care se poate asocia cu un pește gras: calcan, sturion sau cu o rață la cuptor. Un vin roșu se poate asocial cu carne de vită sau un vânat”, a declarat Ion Vlădoi, proprietar cramă.

Vinurile roze aproape întotdeauna merg vara, frumos, și pe plajă și dimineața și seara alături de aproape orice preparat. Eh, vinurile roșii ele au nevoie de condiții speciale, de oameni speciali. Vinurile albe și roze stau la taclale, vinurile roșii spun povești”, a declarat Cristian Grețcu, somelier.

De la eveniment nu a lipsit nici muzica de bună calitate. Atmosfera a fost întreținută de taraful condus de Gigi Scarlat.

În acest șantier au avut loc de-a lungul verii mai multe evenimente asemănătoare. Miercuri seară a venit rândul câtorva zeci de agricultori din Dobrogea, care au uitat preț de câteva ore de problemele și de seceta cu care se confruntă.

Tot timpul organizăm degustări de vinuri și avem diverse atracții pentru clienții noștri care ne vizitează șantierul”, a declarat Octavian Mitan, director dezvoltare.

Este o companie specializată în partea de susținere cu imputuri pentru agricultură și în special îngrășăminte și tehnologie de fertilizare avansate pentru că în perioada asta în care prețul îngrășămintelor au crescut foarte mult este foarte important să știm cum să le folosim și să extragem maxim din ele”, a declarat Angelo Nicolae, antreprenor.

La final a avut loc și o tombolă, premiul cel mare constând într-un autoturism asemănător celui condus de Bobby Ewing în celebrul serial Dallas.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233