dobroge.tv

Live

Spectacol de Ziua Marinei. Militarii s-au antrenat ore în şir ca evenimentele dedicate Zilei Marinei Române să iasă perfect: ''Avem un spațiu special destinat pentru bătălii navale virtuale''

12 august 2022
Publicitate

A început numărătoarea inversă pentru cel mai așteptat eveniment de la malul mării, Ziua Marinei Române. După doi ani de restricții Marina Militară pregătește un spectacol separat pentru turiști și altul pentru oficialități. Pentru ca totul să iasă perfect, militarii petrec ore întregi antrenându-se. Astăzi a avut loc și repetiția generală. Ziua Marinei Române a ajuns la cea de-a 120-a aniversare.

Doar trei zile ne mai despart de cel mai așteptat eveniment de la malul mării. Avioanele decolate de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu vor da startul spectacolului. Turistii vor ști că în scurt timp începe defilarea navelor militare, în largul mării. Vapoarele care vor participă la Ziua Marinei au ieșit în largul mării să-și ocupe pozițiile în dispozitivul de paradă. Dimineața au ridicat ancora din port.

De Ziua Marinei, turiștii dar și constănțenii vor putea vedea patru nave ale Forțelor Navale Române care vor defila de la Cazino până la Midia și înapoi.

“Vom constitui un dispozitiv de nave militare în fața Cazinoului Constanța. Dispozitivul este format din Puitorul de mine și Plase 274, Dragorul Maritim 29, Corveta 264, remorcherul Grozavul”, a spus lt. cdor. Bogdan IOSIF, comandantul Puitorului de mine și plase 274 „Constantin Bălescu”.

Vor mai participa și nave ale Poliției de Frontieră și o navă a Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Una dintre navele pe care oamenii le pot vedea defilând este și Puitorul de Mine și Plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Andrei face parte din echipajul navei de puțin timp.

“Am ales această repartizare la bordul Puitorului de Mine și Plase 274 pe încadrarea de comandant grup de luptă navigație și observare pentru că este o navă care are foarte multe misiuni, și care are foarte multe misiuni după câte s-au dovedit în acest an. Și, bineînțeles experiența este binevenită, suntem la început de drum”, a spus aspirant Andrei VASILE, comandant grup de luptă navigație și observare.

“Navele vor staționa la ancoră, în apropierea Cazinoului iar oamenii vor putea vedea navele de aproape și ceremonialul de ridicare a marelui pavoaz și a pavoazului electric”, a spus lt. cdor. Bogdan IOSIF, comandantul Puitorului de mine și plase 274 „Constantin Bălescu”.

În Portul Tomis, cei prezenți vor putea vedea o parte din armamentul militarilor, pot participa la jocurile marinărești, dar vor avea parte și de alte suprize.

“Iar pentru gameri avem o invitație specială, avem un spațiu special destinat pentru bătălii navale virtuale”, a spus col. Cornel PAVEL, purtător de cuvânt Forțele Navale Române.

Turiștii prezenți în sudul litoralului, la Mangalia, dar și localnicii, vor putea să urmărească o serie de manifestări realizate de militari.

“Un exercițiu naval demonstrativ, un exercițiu întrunit, la care vor participa atât forțe Navale, forțe terestre, Forțele Aeriene și Forțe pentru operațiunii speciale”, a spus col. Cornel PAVEL, purtător de cuvânt Forțele Navale Române.

Evenimentele dedicate zilei Marinei Române vor începe luni, la ora 10.00, atât în Portul Tomis cât și în Portul Militar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233