dobroge.tv

Live

Hotelurile de pe litoral, pline în minivacanța de Sfânta Maria. Aproximativ 200.000 de turiști au ales stațiunile de la malul mării

16 august 2022
Publicitate

Litoralul românesc a fost destinația preferată de turiști în ultimul weekend. Reprezentanții agențiilor de turism anunță că atât hotelurile din Mamaia, cât și cele din stațiunile din sud, au fost aproape pline pe durata minivacanței de Sfânta Maria. Fie că au vrut să urmărească manifestările dedicate Zilei Marinei, ori au căutat doar să se relaxeze la plajă, statisticile arată că aproximativ 200.000 de turiști s-au aflat pe litoral în ultimele zile.

Minivacanța de Sfânta Maria a umplut hotelurile de pe litoral. Indiferent de numărul de stele al acestora, unitățile de cazare au avut un grad de ocupare de aproape sută la sută.

A fost un weekend plin la mare, cam toate stațiunile au fost ocupate. Estimăm că deși numărul locurilor de cazare este de 120.000 pe litoral, în unități clasificate, au fost mult mai mulți turiști la mare, probabil către 200.000”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Dacă la începutul sezonului estival, stațiunea Mamaia a ieșit din topul preferințelor turiștilor, în ultimul weekend aceasta a fost din nou cea mai căutată.

Având în vedere că totul a fost plin nu a mai fost vorba de o preferință, inclusiv stațiunea Mamaia a fost aproape de capacitate maximă așa cum s-a întâmplat și cu stațiunile din sudul litoralului”, a mai declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

La un hotel de patru stele din stațiunea Mamaia tarifele pornesc de la 299 de euro pe noapte, cu mic-dejun și prânz inclus.

Gradul de ocupare a fost de 100%. A fost și pentru noi cam ca în toate stațiunile cel mai plin weekend din vară. În prețul pe care l-au plătit turiștii au avut inclus mese, acces la piscine exterioară, acces la plajă, animație, formative live pe care o avem în fiecare zi pe terasa noastră”, a declarat Costina Ciorbaru, manager SPA hotel 4 stele.

În schimb, la acest hotel de trei stele din stațiunea Mamaia, turiștii plătesc de la 320 de lei pe noapte, fără mic dejun inclus, până la 380 de lei. Cei care au optat pentru mai multe nopți de cazare au beneficiat și de reducere.

Turiștii noștri au beneficiat de o reducere de 10% pe cazare pentru sejururi mai mari de cinci nopți și de șase nopți”, a declarat Anca Mănciulă, șef recepție hotel 3 stele.

În timp ce unii români spun că preferă să meargă în stațiuni din alte țări, sunt și turiști străini care se declară atrași de țara noastră.

Turistă: Este o țară minunată, vremea este perfectă.

Reporter: Prima dată aici?

Turistă: Da, prima dată aici. Am un iubit și el m-a aduc aici.

***

Turistă: Am ales Mamaia pentru că nu am putut să mai plecăm în Grecia, s-au îmbolnăvit copiii. A trebuit să venim aici, a fost mai aproape. Organizare ca în toți anii trecuți.

Reporter: Adică nu vă încântă foarte tare.

Turistă: Preferăm Grecia.

Chiar dacă weekend-ul prelungit de Ziua Marinei s-a încheiat, sunt foarte mulți turiști care au decis să își prelungească vacanța și să se relaxeze la mare, transmite Alexandra Ghioc, reporter Dobrogea TV.

An de an, perioada din jurul Zilei Marinei Române este cea mai aglomerată din întreg sezonul estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233