dobroge.tv

Live

În vacanță cu animalul de companie. Unele hoteluri de pe litoral acceptă câini și pisici la cazare, fără a percepe o taxă suplimentară

18 august 2022
Publicitate

Animalele de companie sunt binevenite pe litoralul românesc. Statistica arată că aproape 20% dintre hotelurile de la malul mării acceptă câini și pisici la cazare, iar numărul acestora ar putea să crească, mai ales că există și cerere. Mai mult decât atât, patrupezii până în 5 kilograme au gratuitate. Tot de anul acesta puteți să mergeți și pe plajă însoțiți de companionii dumneavoastră, însă numai cu acceptul administratorilor acesteia.

Choi este un chihuahua de doi ani. L-am găsit la piscină, relaxându-se împreună cu stăpâna lui.

„Pentru 11 nopți am venit, este a treia oară anul acesta și suntem încântați. E unul dintre puținele hoteluri unde venim cu cățelul, dar noi venim dinainte să apară cățelul, dar ai toate condițiile aici și pentru copil, și pentru animale”, a declarat Gabriela, stăpâna lui Choi.

De când era pui, a fost obișnuit să își petreacă fiecare moment cu stăpânii săi, de aceea aceștia il iau peste tot, fie mare, fie munte. Choi merge chiar și în vacanțele în străinătate.

Noi facem cam trei ore pe drum, dar s-a obișnuit. De când am luat-o, de la două luni se plimbă și la munte și la mare, deci nu avem nicio problemă ce ea. Nici în cameră, nici pe drum. Am fost și cu trenul, dar la munte. Este încântat”, a mai declarat Gabriela, stăpâna lui Choi.

Devine un adevărat stres atunci când știi că trebuie să pleci în vacanță și nu ai cu cine să lași animalul de companie. Ei bine, această problemă poate fi ușor rezolvată dacă îți faci rezervare la un hotel pet-friendly.

Hotelul nostru acceptă animale de talie mică, fără nicio taxă. De asemenea, acceptăm și animale de talie mai mare, dar asta contra unei taxe de 100 de lei în fiecare zi”, a declarat Bellamy Zahiu, proprietar hotel.

Aici, oaspeții blănoși primesc din partea hotelului hrană, dar și recipiente pentru apă și mâncare. Pentru a vă caza împreună cu ele la hotelurile de pe litoralul românesc, acestea trebuie să aibă certificat.

„Sunt hoteluri care acceptă și din ce în ce mai multe au facilități pentru animalele de companie. De la an la an, se îmbunătățesc aceste condiții, oamenii pot veni cu animalele de companie, bineînțeles, respectând politica hotelului în privința taliei”, a declarat Ștefan Necula, manager agenție de turism.

Pe o altă plajă, de data aceasta în Constanța, am găsit-o pe Misha, un superb exemplar de 10 ani din rasa Chow-chow.

Avem umbrelă, avem apă, mâncare, tot ce ne trebuie”, spune stăpânul Mishei.

Prietenii patrupezi sunt primiți cu brațele deschise, însă aparținătorii acestora trebuie să țină cont de o serie de reguli.

Din această vară, cățeii au voie pe plajă, acolo unde operatorii permit acest lucru. Important este ca stăpânii să îi supravegheze în permanență și să strângă după ei, pentru că altfel riscă amenzi usturătoare, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

E un lucru foarte bun și pentru ei. Aleargă, se distrează, nu stau în apartament. E ok, vin din ce în ce mai mulți oameni. Ceea ce e frumos pentru că aduc energie pozitivă”, a declarat Andrei Ștefan, operator plajă.

Animalele de companie care vă însoțesc în vacanță au nevoie de pașaport, dar și de bilet de avion pentru călătorie, asta dacă merg în străinătate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233