dobroge.tv

Live

Camarazii blănoși ai jandarmilor. De 12 ani, Ares participă cu succes la toate misiunile: „A fost alături de mine și niciodată nu a dat înapoi. E prietenul meu”

26 august 2022
Publicitate

Astăzi îi sărbătorim pe cei mai buni prieteni ai omului. De ziua câinelui, patrupezii de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța au ieșit la exerciții de disciplină și agresivitate, evaluare pe care o fac de altfel în fiecare lună. Pe lângă rigoarea cu care sunt antrenați, câinii sunt mângâiați, lăudați, recompensați și primesc multă iubire din partea camarazilor lor.

Ares este unul dintre cei opt câini de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța. A fost luat de la trei luni și jumătate de la canisa M.A.I.-ului din Sibiu și a fost selectat după criterii specifice. Deși de obicei câinii activează până la vârsta de aproximativ opt ani, când ies la pensie alături de stăpânii lor, Ares are 12 ani și încă participă cu succes la toate misiunile.

De atunci este alături de mine, a fost la orice misiune la care am participat: meci de fotbal, restabilire. A fost alături de mine și niciodată nu a dat înapoi. A fost alături de mine, e prietenul meu. Am avut foarte multe de învățat de la el în acești 12 ani frumoși”, a declarat Gihan Refigean, comandant Grupa Conductori Câini Serviciu.

Toți câinii fac parte din rasa Ciobănesc German de lucru și au un program special în fiecare zi. Alimentația este foarte importantă. Pentru ca patrupezii să fie tot timpul în cea mai bună formă, aceștia sunt hrăniți doar cu mâncare premium, iar orele de antrenament se respectă cu strictețe.

Are un regim alimentar. I se dă pe gramaj. În fiecare zi primește 650 de grame de boabe. Se scoate în fiecare zi opt ore. Opt ore vii, îți scoți cățelul, fiecare individual cu cățelul lui, antrenament”, a mai declarat Gihan Refigean, comandant Grupa Conductori Câini Serviciu.

Pe lângă antrenamentele zilnice, câinii care participă la misiuni sunt evaluați în fiecare lună. Prima probă este cea de disciplină în care trebuie să asculte întocmai comenzile conductorului său. La cea mai mică greșeală, câinele este întors și repetă exercițiul. Camarazii cu blană care îi însoțesc pe jandarmii constănțeni știu chiar să și latre la comandă.

Urmează exercițiul de agresivitate unde cățeii trebuie să domine adversarul, dar în același timp să asculte ordinul conductorului de a-l lăsa în pace. Este foarte important ca un câine să aibă capacitatea de a se opri la comandă.

Între fiecare jandarm conductor și câinele său s-a creat o legătură specială. Gihan își dorește chiar să-l ia acasă pe Ares atunci când se va pensiona. Până atunci însă, speră ca prietenul lui să rămână sănătos ca să îl poată însoți în continuare în misiuni.

Astăzi sărbătorim și ziua câinelui și îi spun „La mulți ani!” lui Ares şi colegilor mei care deţin căţei. Cei care au căţei ştiu ce înseamnă să fii alături de căţel şi căţelul de stăpân”, a mai declarat Gihan Refigean, comandant Grupa Conductori Câini Serviciu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233