dobroge.tv

Live

Ambrozia face victime în continuare printre constănțeni. Vaccinul specific acestei alergii, de negăsit în farmacii: „Se comandă din Germania”

01 septembrie 2022
Publicitate

Sezonul ambroziei încă nu s-a terminat. Acesta începe primăvara și, în funcție de vreme, poate dura până în octombrie sau noiembrie. Vremea caldă din ultima perioadă a crescut coșmarul celor alergici. Există și un vaccin împotriva acestei alergii, însă nu este de găsit în farmaciile din România, iar medicamentele antihistaminice sunt și ele deficitare.

August și septembrie sunt luni de vârf pentru ambrozie. Această plantă provoacă alergii severe. Acum ne aflăm în punctul maxim de răspândire a polenului și, cum vremea nu se va răci în viitorul apropiat, neplăcerile provocate vor mai persista cel puțin încă o lună. Deținătorii de terenuri au obligația de a-și curăța proprietățile de această plantă. Însă, nu tot timpul proprietarii acționează conform legii.

Ne aflăm în cartierul Compozitorilor, pe strada Arnota mai exact, aici unde zace un câmp imens de ambrozie printre vilele de sute de mii de euro. Terenul nu a fost igienizat nici până în prezent și arată exact la fel ca la începutul verii, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Locuitorii din acest cartier sunt extrem de deranjați de aceste plante care cresc la întâmplare și pun în pericol sănătatea lor sau a celor apropiați lor.

Și eu sunt alergic și na, nu prea pot să stau în partea aia și în partea cealaltă a cartierului, la fel. Strănut foarte mult când stau în zone din astea”, spune un tânăr.

Nu e normal pentru că ambrozia nu e o plantă oarecare”, spune o constănțeancă.

Aproape în mijlocul orașului să rămână bălării. Toți ceilalți, după cum vedeți în cartier s-au conformat, numai dânsul nu”, spune un constănțean.

Pe lângă simptomele grave, bolnavii se confruntă și cu lipsa unor antihistaminice din farmacii. Nu se găsește nici vaccinul special creat pentru ambrozie, produs de o companie franceză.

Reporter: Există vaccin împotriva alergiilor la ambrozie?

Farmacist: Da, există, dar se comandă din Germania.

Reporter: În farmaciile din România nu se găsește?

Farmacist: Din câte am înțeles nu prea se găsește așa.

***

Reporter: Bună ziua! Găsesc la dumneavoastră Staloral?

Farmacist: Nu.

Reporter: Nu? Este vaccinul acela pentru alergiile la ambrozie.

Farmacist: Mă uit pe online dar nu.

Ambrozia este o plantă originară din America de Sud care s-a extins și la noi, iar cazurile de alergii provocate de aceasta sunt din ce în ce mai multe.

În ultima perioadă, chiar am avut pacienți destul de mulți, în general copii, dar și adulți. Chiar și azi a fost o mămică cu o fetiță. Mămica avea și ea, și fetița. Aveau simptome ale rinitei alergice cauzate de ambrozie. Mămica chiar a făcut legătura directă de cauzalitate între locul unde își parca mașina, nu și-a dat seama, două luni, lângă tufe de ambrozie”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

De cealaltă parte, Primăria Constanța susține că a trimis notificări către proprietarii de terenuri prin care li s-a comunicat obligația de a desfășura lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei. Cine nu-și taie buruienile, trebuie să știe că va fi sancționat conform legii, iar amenzile nu sunt deloc mici. Acestea pot ajunge până la 20.000 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233