dobroge.tv

Live

Vacanță pe litoral cu buget redus prin programul „Litoralul pentru Toți”. Experiment Dobrogea TV: cât ar scoate din buzunar un turist pentru o zi la mare

01 septembrie 2022
Publicitate

Sfârşit de sezon nu înseamnă şi sfârşit de vacanţă. La început de septembrie, turiştii au venit pe litoral să se bucure de lipsa aglomerației, dar în special de prețurile avantajoase la toate serviciile. Tarifele au scăzut la cazare și la închirierea șezlongurilor, dar și unitățile de alimentație publică au venit cu oferte bune. La fix pentru bugetul celor mai mulți dintre români care nu vor să cheltuie mai mult de 300 de lei pentru o zi la malul mării. Astăzi a început oficial şi programul „Litoralul pentru Toţi”.

Startul programului „Litoralul pentru Toți” a trezit pofta de vacanță a românilor. Pe lângă stațiunea mai liberă, apa de culoare verde turcoaz, turiștii au găsit și prețuri bune.

Doar ce am ajuns ieri, suntem foarte fericiți că am prins zile cu soare, e minunat, e mai liniște, e mai lejer, chiar suntem bucuroși pentru vremea de afară, am înțeles că la noi la Vrancea a plouat”, spune un turist.

Și dacă unii doar ce au sosit, alții sunt la finalul sejurului și pot trage linie la cheltuieli.

Turist: Noi am avut 4.500 și ne-am încadrat în banii ăștia că am avut cu half-board și a fost ok, mic dejun inclus cu o masă la restaurant a fost super.

Reporter: Câte persoane?

Turist: Păi doi adulți și doi copii plus bunicile.

O echipă Dobrogea TV a făcut un experiment pentru a vedea care sunt cele mai ieftine opțiuni de concediu și cât ar scoate din buzunar un turist pentru o zi la mare, în stațiunea Mamaia. Am început cu lucrul cel mai important: cazarea. Tarifele sunt în această perioadă cu până la 65% mai mici față de cele din vârf de sezon, iar în cele mai multe dintre unități, gradul de ocupare depășește 50%.

Acum, tarifele sunt de la 185 de lei pe noapte, cazare cu mic dejun inclus, cameră dublă standard. De pe 4 avem o altă ofertă: 140 de lei pe noapte fără mic dejun și 170 de lei cu mic dejun inclus”, a declarat Andra Sandu, manager hotel.

Tarifele noastre încep de la 250 de lei pe noapte. Gradul de ocupare este undeva la 50%, acum așteptăm weekend-ul să vină și sperăm ca vremea să țină cu noi”, a declarat Maria Caraiani, manager hotel.

Prețuri bune sunt și pe plajă. Închirierea unui șezlong pe zi nu mai depășește nicăieri în stațiunea Mamaia 40 de lei. Prețurile la beach-baruri, în schimb, au rămas neschimbate. O cafea, o apă sau o bere la draft este în jur de șapte lei, iar o limonadă 15 de lei.

Șezlongul este doar 20 de lei. Acesta este prețul cu care vom merge de luni încolo. Acum este 25 de lei, de luni va fi 20 de lei”, a declarat Răzvan Chițan, operator plajă.

Masa este un alt punct important de bifat atunci când suntem în vacanță, iar dacă nu suntem foarte pretențioși, există variante care nu ne fac gaură în buget.

Acum, la finalul sezonului, toate serviciile sunt mult mai avantajoase ca preț, de exemplu, cei care vor să economisească, se îndreaptă către autoserviri, dar și către restaurante care au meniul zilei. Cu mai puțin de 30 de lei, îți poți comanda o ciorbă și un fel principal, transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Magazinele alimentare și supermarket-urile rămân însă preferatele multor turiști, indiferent de stațiune.

Prețuri foarte bune sunt acum și la magazinele alimentare, mai ales cele din sudul stațiunii, unde o bere pornește de la 3,5 lei, mai transmite Ina Popescu, reporter Dobrogea TV.

Pe final de sezon, în această perioadă, am micșorat prețurile chiar cu 60% - 70% mai ales la sortimentele de bere, apă, sucuri, unele alimente, fiind litoralul pentru toți, lumea se așteaptă să fie prețurile mai scăzute”, a declarat Sebastian Becu, manager magazin alimentar.

Așadar, un cuplu poate petrece lejer o zi la mare cu maxim 300 de lei acum, în această perioadă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233