dobroge.tv

Live

Metoda „Accidentul” încă funcţionează. O bătrână din Constanța a rămas zilele trecute fără 25.000 lei: „A sunat-o cineva, s-a dat drept medic”

02 septembrie 2022
Publicitate

Metoda „Accidentul” încă funcţionează. O bătrână din Constanța a rămas zilele trecute fără 25.000 lei după ce a căzut în plasa escrocilor, iar multe alte persoane au fost abordate de necunoscuți în ultima perioadă. Poliţiştii recomandă populaţiei să discute cu vârstnicii din familie despre aceste metode şi să stabilească o modalitate de a intra în contact unii cu alţii în situaţia în care bătrânii ar putea fi victimele infractorilor.

Acum două zile a sunat-o cineva, s-a dat drept doctor, medic și i-a spus că eu, nepotul ei, am avut un accident în spital, am căzut pe scări și mi-am fracturat coloana și că trebuie să fiu operat de urgență și trebuie să mi se pună o proteză, o tijă, ceva de genul ăsta și că am nevoie de bani”, a declarat Vlad, nepotul victimei.

Este întâmplarea prin care a trecut o constănțeancă. Nepotul acesteia povestește cum bunica lui a rămas fără 25.000 lei în doar 15 minute. Femeia nu este singura care putea fi înșelată prin acest mod. Apar frecvent astfel de cazuri în atenția polițiștilor constănțeni.

Constănțeancă: O dată mi s-a întâmplat, mai de mult. Dar am zis că acum am vorbit cu băiatul și e bine.

Reporter: Ce vă spunea persoana de la telefon? Cum v-a abordat?

Constănțeancă: Că e cutărică, că e de la spital și altele că nu îmi mai aduc aminte, dar nu am picat în plasă.

Că fiul dumneavoastră a avut un accident. Mă prind repede la chestii d-astea, nu mă las așa dus de val știind că copiii sunt bine”, spune un constănțean.

Prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor li se solicită sume importante de bani în scopul de a achita o intervenție chirurgicală sau anumite despăgubiri ca urmare a unui accident suferit de către membrii familiei.

Știu povestea, sunt preventiv. S-a tot dat la televizor metoda Accidentul”, spune un constănțean.

Alții cred că la cât de mediatizată a fost această metodă de înșelăciune, nu ar trebui să mai cadă nimeni în plasa escrocilor.

Naivi, neinformați. Normal membrii familiei care sunt mai tineri, ar trebui să îi informeze”, spune un constănțean.

Polițiștii trag un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să fie prudenți. În ultima perioadă, zeci de constănțeni au căzut în plasa escrocilor.

„Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute care pretind că sunt avocați și reprezintă rudele implicate în accidentul rutier, apelați numărul de urgență 112 și interesați-vă de existența unui astfel de accident rutier și de procedura legală în situații de acest gen. Nu efectuați niciun transfer bancar și nu înmânați bani unor persoane necunoscute care se prezintă la locuința dumneavoastră”, a declarat Liliana Trifu, agent principal de poliție IPJ Constanța.

Și pentru că cei rău intenționați sunt și inventivi, de-a lungul timpului, au apărut tot felul de metode de înșelăciune. Aveți grijă și la altele de acest fel precum „Împrietenirea”, „Covid-19” sau „Coletul”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233