Live

Turiştii care vor fi nevoiţi să-şi anuleze sejurul pe litoralul românesc din cauza Covid-19 îşi vor recupera banii

Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul. Este ideea agenţilor de turism, ca să redea încrederea românilor în planificarea din timp a vacantelor. Sezonul estival care s-a încheiat acum a fost cu multe pierderi pentru agenții economici de la mare, pe care vor să le evite anul viitor.

publicat pe 08 septembrie 2020
Denisa Apostol

Sezonul estival se încheie și multe stațiuni își trag obloanele pe litoral. Plajele strâng șezlongurile, restaurantele se închid, iar managerii trag linie și adună.

Bâlbâiala autorităților din primăvară când nu știau dacă deschid hotelurile și terasele sau dacă ţin sezonul închis, s-a reflectat din plin asupra încasărilor.

După 15 iulie, atunci când au aflat că va fi o cvasi-relaxare, românii au început să vină în număr mai mare pe litoral. Cei mai mulți turişti au venit din București, urmați de cei din Iași și Timiș.

Zilele acestea până în ianuarie se vând la preț foarte redus vacanțele la mare 2021, în sistem early-booking. Ca să evite teama și incertitudinea, agenții de turism schimbă regulile și vin cu instrumente noi. De-acum, turiștii care achiziționează sejururi pe litoral pot să-și facă asigurare împotriva Covid-19.

Dacă turistul se îmbolnăvește sau este plasat în carantină din cauză că este suspect de infecție cu Covid-19 și, din acest motiv, este obligat să anuleze călătoria planificată, asigurătorul îi va rambursa costurile de anulare.

Pentru a beneficia de asigurare anti-COVID, turistul trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanță.

Fii primul care scrie un comentariu!
NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Nu sunt admise atacurile la persoană, discriminarea de orice tip, limbajul vulgar, postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme este sancționată cu ştergerea imediată a comentariului!

Mai multe

Se răceşte vremea pe litoral: meteorologii anunţă weekend cu temperaturi ce nu vor depăşi 20 de grade

Turiștii se despart cu greu de mare. Pentru aceștia, probabil sunt ultimele zile de distracție pe litoral. Începând cu acest weekend, vremea se strică.

Unii turiști, însă, nu se dau plecați....

Vreme perfectă pe litoral pentru pasionaţii de kitesurfing

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Din multe puncte de vedere seamănă cu schiul nautic, doar că în...

Lucrările la Cazinoul din Constanța avansează

Când au scos planșeul din beton din sala principală a Cazinoului, inginerii au descoperit grinzile de oţel corodate de vreme şi-au luat decizia ca să le înlocuiască. Cele noi sunt identice ca dimensiuni dar...

Unii în bănci, alții pe plajă

Mai mulți copii se jucau miercuri pe plajă, deși ar fi trebuit să fie la ore. Părinții spun că au ales această perioadă pentru concediu ca să evite aglomerația de pe litoral. Pentru aceștia, vacanţa...

Premieră românească în industria de petrol și gaze

Lucrările la conducta submarină din cadrul proiectului de dezvoltare gaze naturale Midia MGD au început în comuna Corbu. Vorbim despre primul proiect de exploatare de valorificare a resurselor de care dispune...

Ultimele zile de plajă, pe litoral

În cea mai aglomerată stațiune de pe litoral, plaja s-a golit. Unde până acum câteva zile erau șezlonguri, umbreluțe și baruri, acum a rămas doar nisipul. Din cauza profitului mic înregistrat în această...

Spectacol de teatru pentru tineret: patru elevi constănţeni, vizită la N.A.S.A. cu final surprinzător

Aventură, suspans, conflict, umor, dar și un final surprinzător. Asta își propune să aducă publicului proiectul Zero Gravity Dimension. Povestea îi are în prim-plan pe patru elevi constănțeni, care au...

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233