dobroge.tv

Live

Se trag obloanele pe litoral. ''Pierderi însemnate ceea ce îi determină pe mulți să închidă locațiile, terasele, restaurantele sau plajele''

07 septembrie 2022
Publicitate

Sezonul estival din acest an se apropie de final. Mărturie stau numărul tot mai mic de turiști dar și faptul că mulți agenți economici încep să își închidă afacerile. Dacă hotelurile mai rămân deschise o perioadă, multe dintre terasele de pe faleza din stațiunea Mamaia au fost deja închise. De asemenea, nici pe plajă nu mai sunt atât de multe zone cu șezlonguri.

Este forfotă mare pe litoral în această perioadă. O parte dintre hotelieri, dar și administratori de plaje au început să își închidă afacerile pentru acest sezon. Unii agenți economici au decis să strângă șezlongurile de pe plajă, semn că sezonul estival se apropie de final. Au făcut acest lucru mult mai devreme față de anul trecut, spun ei. Și asta pentru că școala a început mai devreme.

Faptul că anul școlar a început mai devreme în acest an i-a nenumlțumit pe cei mai mulți dintre afaceriștii de la malul mării.

„Din păcate, pierderi însemnate ceea ce îi determină în acest moment pe mulți din operatorii din horeca, din județul Constanța să închidă locațiile, terasele, restaurantele sau plajele pe care le operează din lipsa turiștilor”, a declarat Corina MARTIN, director agenție de turism.

„Într-adevăr strângem pentru că ușor, ușor se termină sezonul. Se termină frumos, e vremea foarte bună, dar din păcate turiști nu mai sunt. E un dezavantaj foarte mare că a început școala pe 5 septembrie. Anul trecut încă era lume multă în perioada aceasta”, a spus Răzvan CHIȚAN, administrator plajă și hotel.

„Am strâns deja, tot. Tot însemnând tot, terasele, plaja, dotările de plajă. Turiștii s-au speriat de prețul parcărilor. După cum ați văzut, la noi în Mamaia și în Constanța sunt așa cum sunt, destul de mari”, a spus Constantin CÂRLAN, manager terasă.

În schimb, alți agenți economici au decis să mai mențină deschise terasele ori anumite hoteluri încă o perioadă în speranța că vor mai recupera din pierderile suferite în această vară.

„Am zis atâta timp cât vremea ne ajută, și ne-a ajutat în acest sezon, să mai ținem deschis, pentru că încă mai sunt turiști. Chiar dacă încă nu avem profit pentru că am redus prețurile cu 30 – 40% de la 1 septembrie, dar avem satisfacția că clienții sunt mulțumiți”, a spus Mihai OPREA, manager autoservire.

„Noi am termin cu plaja, am strâns toată plaja. În curând o să încheiem sezonul. Ceva mai devreme față de anii precedenți pentru că școala a început pe data de 5 septembrie și nu mai sunt așa de mulți turiști ca anii trecuți. Hotelul va mai fi deschis până pe 30 septembrie, dar doar pentru cazare, fără restaurant”, a spus Victor HOLBAN, manager hotel.

A fost un sezon slab din mai multe puncte de vedere, susțin o parte dintre operatorii economici. Vara aceasta a fost una cu multe probleme și nemulțumiri.

„Vara a fost scurtă și cea mai slabă din 20 de ani de când desfășor o asemenea activitate. Iunie și iulie au fost două luni goale, care au reprezentat cam 30% din anul precedent, care nici anul precedent nu a fost un an grozav”, a spus Mihai OPREA, manager autoservire.

Turiștii veniți în acum la mare spun că preferă această perioadă pentru liniște, dar și pentru prețurile scăzute.

„Foarte frumos. Cu excepția faptului când a plouat. Cu cât e mai liniște, cu atât e mai bine pentru cei de vârsta noastră”, a spus un turist.

„Marea e frumoasă în orice anotimp. E prea liber față de anii trecuți în care veneam în această perioadă. Mult prea liber”, a spus o turistă.

În acest sezon estival au venit cu aproximativ 10 la sută mai puțini turiști față de anul trecut.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233