dobroge.tv

Live

Workshop dedicate artei la Ovidiu

16 septembrie 2022
Publicitate

Începând de luni, orașul Ovidiu se transformă într-un mare atelier de creație dedicat artei. Timp de șase zile tinerii absolvenți ai facultăților de scenografie vor putea participa la workshop-urile organizate în cadrul festivalului Dbutant, organizat de Teatrul de Stat Constanța și Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. Demarat în urmă cu șase ani, programul va fi pus în practică în premieră în Ovidiu, unde toți participanții vor lucra la realizarea unui site-specific inspirat de istoria și legendele locului.

Festivalul Dbutant a apărut în urmă cu șapte ani. A fost creat de Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe și a fost gândit ca o platformă de lansare pentru tineri debutanți în diverse domenii din lumea teatrului. Gândul a fost de a crea o ediție dedicată debutanților în actorie, următoarea ediție debutanților în regie de teatru, a treia ediție debutanților în scenografie care înseamnă creare de decor, costume, instalații, tot ceea ce înseamnă spațiul teatral și a patra ediție a fost dedicată debutanților în coregrafie: dans, mișcare de scenă.

Ideea de a veni la Ovidiu ne-a venit într-o vizită la Muzeul de Artă din Constanța stând de vorbă cu doamna manager și făcând o vizită în locație și discutând despre posibile locații pentru acest eveniment pe care îl organizăm, ne-a vorbit și despre Tabăra de Sculptură. Mi-am adus aminte că eu am vizitat faleza de aici și cumva eu am asociat. Ea mi-a spus despre deschiderea administrației locale către proiecte culturale”, a declarat Erwin Șimșensohn, director general Teatrul de Stat Constanța.

Locația aleasă este malul lacului Siutghiol. Nu este deloc întâmplător. Suntem în aer liber timp de o săptămână, cu libertate deplină de a crea pe ceea ce avem noi mai frumos „teama ovidiană”, metamorfoze, transformării, transformarea lacului, animalelor, a plantelor în dreptul insulei lui Ovidiu”, a declarat George Scupra, primarul orașului Ovidiu.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233