dobroge.tv

Live

Șoimul rândunelelor, noua atracție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța

16 septembrie 2022
Publicitate

Un șoim al rândunelelor este noua atracție a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța. Pasărea a ajuns aici pentru că era rănită la un ochi. A fost tratată iar acum ea ar trebui normal să zboare. Însă, refuză. Îi place să stea pe mână îngrijitoarei și să fie plimbată. Iar atunci când este admirată, în special de copii, stă cuminte și este extrem de ascultătoare. Conducerea complexului susține că șoimul va fi eliberat în mediul lui natural.

La Complexul Muzeal șoimul a fost imediat îngrijit. Acum este bine însă se pare că s-a atașat de angajați și parcă nu mai vrea să plece.

Avem un meniu special, avem prepeliță, pentru că șoimii sunt foarte simandicoși când mănâncă, își primesc bucățica de carne cu pene și smulg ei pană cu pană, pe cele mari și mai rămâne așa puful pe care îl înghit”, a mai declarat Angelica Curlișcă, șef secție Delfinariu.

În momentul în care se face bine și poate să zboare, plecăm împreună cu șefa secției și îl eliberăm. Într-o pădure din apropiere, indiferent cum se numește pădurea respectivă, dar să fie cât mai aproape de mediul lor natural”, a declarat Iulian Călin, director CMSN Constanța.

Cei mici care se aflau cu părinții în vizită la microrezervație au fost extrem de încântați pentru că au putut admira șoimul atât de aproape.

Băiețel: E frumos.

Reporter: Ce îți place la el?

Băiețel: Îmi place fața lui. E blănoasă.

Mie îmi place că are gheare și poate să ia șoarecii”, spune un alt băiețel.

Fetiță: Mi-au plăcut mereu toate păsările, toate animalele și mai ales șoimul.

Reporter: L-ai dori acasă?

Fetiță: Da.

Șoimul rândunelelor este cel mai mic din România. Hrana lui constă în lilieci, insecte mari, rozătoare, păsări mici. La noi în țară, acesta apare în general în luna aprilie. Face între două și patru ouă, iar populația estimată este de 5 000 – 12 000 de perechi.

Cavalerul de aici prezent ar trebui să plece cel târziu la sfârșitul lunii sau cel mult în prima săptămână a lunii octombrie astfel va trebui să rămână peste iarnă în România”, a mai declarat Angelica Curlișcă, șef secție Delfinariu.

La Complexul Muzeal de Științe ale Naturii sunt aduse mereu atât păsări, cât și animale rănite. Aici sunt tratate și îngrijite iar atunci când se fac bine sunt eliberate în mediul lor natural. Însă, au fost cazuri și când acestea au rămas la complex, iar acum fac parte din marea familie a microrezervației.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233